Navarsetes tidligere pressesjef: «Løgn som jeg måtte forsvare, og som jeg etterpå angrer på at jeg har forsvart»

(Dagbladet): Tidligere kommunikasjonssjef Torvild Sveen i Senterpartiet (Sp) mener Liv Signe Navarsete sviktet som leder fra første stund og unnlot å fortelle sannheten i sentrale saker, ifølge et fortrolig brev Dagens Næringsliv har fått tak i.

I brevet beskriver Sveen hvordan Navarsete mistenkeliggjorde og overvåket Ola Borten Moe, og at dette trolig førte til at han ikke tok gjenvalg til Stortinget og dermed spolerte sine egne sjanser til å få ledervervet.

«Når du møter partilederen noen ganger i uka, og vet at du eller dine motiver samtlige ganger blir mistenkeliggjort og dine handlinger overvåket, blir det heller traurig å være på jobb», skriver Sveen i brevet.

Dagens Næringsliv skriver at det på bakgrunn av brevets mottakere og dato ikke hersker noe tvil om at formålet med brevet var å forklare hvordan arbeidsforholdene har vært for Navarsetes kollegaer i partiet – og et kraftfullt forsvar for hvorfor Borten Moe bør fortsette i ledelsen av partiet.

7. april er det duket for Sps ekstraordinære landsmøte for å velge ny ledelse. Mens Trygve Slagsvold Vedum er påtroppende partileder, er det ventet kamp om Borten Moes framtid i partiets ledelse.

Valgkomiteen er delt i spørsmålet om nestleder. Mens mindretallet ønsker at Borten Moe fortsetter som første nestleder, med Anne Beathe Tvinnereim som andre nestleder, vil flertallet i komiteen ha Tvinnereim som første nestleder og stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås fra Nordland som andre nestleder.

Løgn og dekkoperasjoner

Sveen mener løgn og dekkoperasjoner ble hverdagen da Navarsete tok over som Sp-leder. Allerede i 2009 skrøt hun ifølge brevet på et internt partimøte om at hun hadde tvunget Ap i kne i den såkalte blasfemisaken. Deretter benektet hun det.

«Liv Signe Navarsete beordret meg til å ljuge for et samlet pressekorps i Norge og samtidig endre innholdet som var sendt ut i forbindelse med hennes tale samme kveld. Partilederen beordret meg til å endre innholdet på våre nettsider (…) «i mediene framkommer slik», var teksten vi fant på. Nei, det var løgn. Løgn som jeg måtte forsvare, og som jeg etterpå angrer på at jeg har forsvart.»

Navarsete har blitt konfrontert med brevet, men skal ikke ha vært kjent med det, ifølge Dagens Næringsliv.

- Brev-lekkasjen en krenkelse

Torvild Sveen vil verken kommentere innhold eller motiv, men sier at han er sjokkert over at avisa har fått tak i brevet.

- Jeg tar det som en grov krenkelse at noen har lekket dette brevet til Dagens Næringsliv, sier han.

Saturday, March 29th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments