Nå vil Tore Sagen møte Milla og Aleksander: – Jeg skal aldri snakke om Downs igjen

(Dagbladet): Etter at Aleksander Helmersberg torsdag kveld hørte på Radioresepsjonen på NRK, reagerte han.

I programmet spøkte programlederne Tore Sagen, Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen om at mennesker med downs er mer kåte enn vanlige folk.

Helmersberg, som selv er far til Milla (3), som har Downs Syndrom, skrev da et innlegg på Facebook hvor han kritiserte komikere som spøker om syndromet. Innlegget har nå blitt delt over 300 ganger.

• Les hele innlegget her!

- Vi har lagt oss flate

Fredag formiddag sa redaksjonssjef i underholdningsavdelingen i NRK, Rune Lind, til Dagbladet at Radioresepsjonen legger seg flate for kritikken.

- Radioresepsjonen er i stor grad improvisert radio, og noen ganger kan man trå feil. Det gjorde vi nå, og beklager det selvsagt. Det er aldri meningen å såre noen grupper i samfunnet, sa han da.

I etterkant la også Tore Sagen ut følgende melding på Twitter:

«Vi har lagt oss flate, jeg skal aldri snakke om Downs igjen og møter gjerne både Alexander og Milla (uten Dagbladet på slep)», skriver han.

Helmersberg avsluttet innlegget sitt med å invitere Sagen-brødrene og Tjøstheim til et møte med ham selv og datteren.

- Det er stort

- Det er flott, og det takker jeg for. Det setter jeg veldig pris på. Det at han tør det syns jeg er stort, det er ingen selvfølge. Det er derfor de er en av mine favoritter, de tør å innrømme at de har gjort feil, sier han til Dagbladet. 

Helmersberg forteller at Rune Lind tidligere i dag ringte ham for å unnskylde.

- Jeg ser at Tore Sagen legger seg flat med sin egen vri, der han skriver at han ikke skal snakke om Downs Syndrom igjen. Det skal han fortsatt få lov til å gjøre, så lenge han ikke snakker om det med et negativt fortegn, men heller gjør noe positivt ut av det. Det ville være ingenting som er bedre enn det, sier han.

Helmersberg forklarer at det ikke er spesielt Radioresepsjonen han egentlig mener å kritisere.

- Jeg vil ikke at Downs skal elimineres bort fra samfunnspraten, da har det gått virkelig galt. Kritikken min går mot et samfunn der Downs og mongo brukes i nedsettende sammenhenger, sier han.

Friday, December 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments