Nå sitter Faiz på flyet til Norge : Jeg er veldig oppspilt og glad

FIUMICINO FLYPLASS, ROMA (Dagbladet): Klokka 13.30 gikk Faiz Muradi (22) på flyet som skal ta ham til Oslo fra Roma. Dermed er den afghanske tolken nå på vei tilbake til Norge, etter at han ble kastet ut forrige tirsdag.

- Jeg er veldig oppspilt og glad. Jeg kan ikke vente med å komme fram, sier Faiz til Dagbladet fra setet på SAS-flyet.

Stort pressekorps

På Oslo lufthavn står et stort pressekorps og venter på tolken, som skaper historie ved å være den første som er sendt ut av landet i henhold til den såkalte Dublin-avtalen, for så å bli hentet tilbake.

- Dette er en stor, stor lettelse. Endelig er vi der, sier støttespiller Morten Ekeland fra sidesetet. 

Det er blant annet massivt press fra Ekelands støttegruppe og veteraner fra Forsvaret som har fått regjeringen til å snu og omgjøre regelverket slik at Faiz og andre som har tjenestegjort med den norske ISAF-styrken får saken sin behandlet i Norge.

Mens gårsdagen var preget av forvirring og forsinkelser, gikk alt i turbofart så snart saken var overlatt til den norske ambassaden i Roma. Faiz trengte i morges bare å møte opp i 09-tida for å hente visumet til Norge.

- Denne saken vil skape presedens for liknende tilfeller. Jeg vil takke advokat Arild Humlen, og Norges statsminister og justisminister for at alt gikk så bra, sier Faiz’ italienske advokat Ettore Berretta til Dagbladet.

Etter å ha håndtert pressekorpset på Gardermoen går turen videre til Kristiansand og derfra til Mandal, der det i kveld skal feires ettertrykkelig.

Thursday, June 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments