Nå: Politiet med siste nytt i savnet-gåten i Trondheim

TRONDHEIM (Dagbladet): Et samboerpar er siktet for drap eller medvirkning til drap i forbindelse med at Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) er forsvunnet.

I tillegg er ytterligere to personer pågrepet og siktet for bevisforspillelse.

Forsvareren til en mann som nå er mistenkt for bevisforspillelse, ble i ettermiddag tilkalt for å bistå i politiavhør.

- Det er noe uklart hva han er siktet for, men etter det jeg forstår ble han pågrepet i dag, sier advokat Torfinn Svanem.

Politiet har i ettermiddag også sperret av et område ved Nidelva på Kalvskinnet i Trondheim. Det skjedde mens den omfattende letingen etter den savnede pågikk. Området som ble avsperret ligger 700-800 meter fra leiligheten til savnede og snaut 500 meter fra Nidarosdomen.

Dagbladet.no kommer med mer.

Samboere siktet

En 47 år gammel mann og hans samboer (34) ble i går pågrepet og siktet i saken, etter først å ha blitt avhørt som vitner. De ble siktet for legemsbeskadigelse, men etter det Dagbladet forstår vurderer politiet å utvide siktelsene.

- Det var funn i leiligheten sammen med andre opplysninger i etterforskningen som gjorde at de ble siktet og pågrepet. Kvinnen og mannen er siktet for legemsbeskadigelse mot en ukjent person. Samtidig er altså en kvinne savnet. Det er alt vi kan si nå, sa politiinspektør Per Morten Brobakke til Dagbladet i går.

Savnetsaken ble raskt håndtert på samme måte som en drapsetterforskning da politiet i går morges fant omfattende blodspor i Falck Danielsens leilighet i Kjøpmannsgata i Midtbyen. Det antatte åstedet ble i hele går finkjemmet av kriminalteknikere.

Da 47-åringens status ble endret til siktet i løpet av avhør i går, ga han uttrykk for at han var sliten og ville vente med ytterligere utspørring til dagen etter, men svarte likevel på ett sentralt spørsmål fra etterforskerne.

- Han ble bare spurt om en ting: Om han trodde det var et menneske i nød et sted. Det svarte han nei på. Enten er han totalt uvitende eller så vet han mer enn jeg eller politiet vet, sa mannens forsvarer, advokat Christian Wiig, til Dagbladet i går.

Kvinnens forsvarer ville i går ikke kommentere hvordan hun stiller seg til voldssiktelsen. 47-åringen skal etter planen i et nytt avhør i kveld.

Store rusproblemer

Den siktede 47-åringen ble i 2005 tiltalt i en voldssak i Rogaland, men har etter dette ikke blitt dømt for alvorlig kriminalitet. I  september 2012 ble han imidlertid dømt for en rekke tilfeller av bilkjøring i pillerus i Trondheim. Den gang var mannen også åpen om at han misbrukte heroin.

«Det knytter seg en viss tvil til om tiltalte, på grunn av sitt åpenbare og tunge rusmisbruk, vil være i stand til å gjennomføre program mot ruspåvirket kjøring», skrev Sør-Trøndelag tingrett.

Retten kom likevel til at det var riktig å dømme mannen til 60 dagers betinget fengsel under forutsetning av at han gjennomførte et behandlingsopplegg. Men det viste seg snart at 47-åringen ikke hadde klart å følge opp, og gjorde seg utilgjengelig for friomsorgskontoret.

Så seint som 13. desember i fjor ble derfor den betingede dommen omgjort til ubetinget fengsel.

«[47-åringen] har etter gjentatte oppfordringer unnlatt å møte eller på annet vis sette seg i kontakt med friomsorgen, noe han plikter å gjøre», konstaterte Sør-Trøndelag tingrett.

Samboerparet vil etter alt å dømme bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Friday, January 17th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments