Nå kan Real Madrid kalle seg verdens beste lag

Real Madrid kan for første gang smykke seg med tittelen verdensmester etter at San Lorenzo ble slått 2-0 i finalen i klubb-VM lørdag.

Sergio Ramos stanget inn 1-0 på en perfekt slått Toni Kroos-corner rett etter at kampuret hadde passert 36 minutter. Ledelsen ble doblet da en litt slepphendt Sebastian Torrico i San Lorenzo-målet måtte se et Gareth Bale-skudd gå under seg og i mål like etter hvilen.

Flere mål ble det ikke, og det mest bemerkelsesverdige med kampen var kanskje derfor at Cristiano Ronaldo for annen kamp på rad gikk av banen uten å score. Portugiseren scoret heller ikke i semifinalen mot Cruz Azul.

Spanjolene hadde få problemer med å leve opp til favorittstemplet i finalen mot Copa Libertadores-vinneren San Lorenzo. For selv om argentinerne produserte noen muligheter etter pause, mot null før pause, var Real Madrid-seieren aldri truet.

Med seieren tok Real Madrid dermed sin første tittel i turneringen, som arrangeres av FIFA, og kan med rette kalle seg verdens beste klubblag.

Carlo Ancelottis lag tok sitt fjerde trofé for året, etter å ha vunnet mesterligaen for 10. gang i tillegg til seirene i den spanske cupen og den europeiske supercupen.

Real Madrid feirer også jul og nyttår på tabelltopp i den spanske serien og la lørdag på til 22 strake seirer i serie, cup, mesterliga og VM. Laget øyner nå rekorden på 26 strake seirer satt av nederlandske Ajax i 1971-72.

I bronsekampen i klubb-VM, som ble spilt tidligere lørdag, vant newzealandske Auckland City over mexicanske Cruz Azul etter straffespark.