Nå har mannen med verdens dyreste ansikt blitt forsidegutt

(Dagbladet): I 15 år bestod hverdagen til Richard Lee Norris av å dekke seg til med maske og handle om natta slik at ingen skulle se ham.

I 1997 skjøt han ved en feiltakelse store deler av ansiktet sitt i stykker hjemme hos moren. Etter an krangel skulle  han late som at han ville skyte seg, og hagla gikk av. På mirakuløst vis overlevde han, men tunga, kjeven, nesen og tennene hans var blåst vekk.

Ingen stirrer lenger

I det nyeste nummeret av magasinet GQ, som har omlag en million lesere, pryder han både forsida og er viet en lang reportasje inni bladet – noe som tradisjonelt sett har vært forbeholdt verdens største kjendiser.

- Da jeg var vansiret, og gikk bortover gata, var jeg overrasket over at folk ikke gikk inn i telefonstolper og brakk nakken ettersom de var så opptatt av å stirre på meg. Men nå er det ingen som stirrer. Hvis de ikke kjenner meg personlig, er det ingen som vet at jeg har fått nytt ansikt. Det var det målet vi satte oss da vi begynte, sier Norris til GQ.

Lever med risiko

For syv år siden ble nemlig arbeidet med å gi ham et nytt ansikt påbegynt – og resultatet skulle bli den mest vellykka ansikttransplantasjonen noensinne etter til sammen 13 operasjoner.

- Verdens fremste rekonstruksjon av et helt ansikt, konkluderte sjefen for de 150 legene som sto bak den kirurgiske sensasjonen, Edwardo D. Rodriguez, på en pressekonferanse ved University of Maryland.

Norris ble bare gitt 50 prosent sjanse til å overleve inngrepet. Donoren var en 21 år gammel mann fra Maryland i USA, Joshua Aversano, som ble drept av en bilist mens han gikk over veien.

Mannen med det nye ansiktet må ta medisiner hver dag resten av livet sitt, og må leve med risikoen for at kroppen hans kan kommee til å avvise ansiktet hans når som helst.

- Hver dag våkner jeg opp med frykten om at dette kan være dagen. At dette kan være dagen hvor kroppen min bryter sammen og legene ikke kan redde ansiktet mitt igjen, sier han til GQ.

Wednesday, July 30th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments