Nå får de flytte hjem

LÆRDAL (Dagbladet): Det holdes nå informasjonsmøte for befolkningen i Lærdal på Lærdalsøyri skole.

Mellom 40 og 50 personer mistet hjemmene sine i brannens herjinger og politiet opplyste på møtet at de fleste nå kan flytte hjem igjen.

- Vi vil fjerne en del sperringene og sette opp noen nye, sier Magne Knutsen, lensmann i Årdal og politiets innsatsleder.

Får flytte hjem

Deler av de brannrammede områdene har til nå vært sperret for all ferdsel, men nå åpnes store deler av disse områdene for beboerne.

23 hus og bygninger brant ned til grunnen i helgen, og 16 av disse var bolighus. I går ble deler av evakueringssonen opphevet, og politiet sa da at de tillater folk å flytte hjem, men de anbefalte ikke de berørte å dra hjem.

– Vi tillater nå dem som ikke bor i det området som er direkte rammet, å flytte hjem hvis de vil. Men det er ikke strøm i husene, og vi anbefaler folk å holde seg borte i hvert fall over natta, sa Varaordfører Geir Berge Øverland (Ap) til Dagbladet.

Nå er strømmen tilbake igjen i 95 prosent av Lærdal, og mobildekningen er også oppe igjen i sentrum. I morgen vil de også dele ut mobile bredbånd til befolkningen i Lærdal. De har også samlet inn store mengder klær, hygiene- og husartikler til de brannrammede.

Stengte skoler

På infomøtet sa kommunerepresentantene at hverdagslivet nå kunne begynne igjen. I morgen vil barnehager og skoler vil åpne.

- I dag har vi ikke har mulighet til å ha åpne barnehager og skoler på grunn av strømbrudd, fordi det har vært for kaldt. I dag hadde vi infomøte, men det kom ikke så mange som det vanligvis ville gjort, fordi det er vanskelig å få ut beskjeder, sier leder for kultur og oppvekst i Lærdal kommune, Torunn Liltved, under infomøtet.

Men de vil ikke kjøre vanlig skole, og heller snakke med barna om det som ha skjedd og ha et spesialtilpasset opplegg.

- Det er litt kaldt, så det er lurt å kle ungene litt ekstra i morgen, anbefaler Liltved.

De sier ellers at det kan være lurt å skåne barna for tragedien.

- Det er ikke sikkert det er lurt å la TV-en stå og rulle hele tiden.

Her startet brannen

Teknikere fra Kripos er nå på branntomta der Dagbladet får opplyst at brannen først startet lørdag kveld.

- Vi må nå prøve å skaffe oss oversikt. Vi har akkurat kommet og skal se oss rundt og finne ut hva vi har i vente, opplyser politioverbetjent Sølvi Harjo i Kripos.

Monday, January 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments