Nå er Henning Berg i ferd med å gjøre noe han aldri har klart før

(Dagbladet): Han vant både Champions League og Premier League som spiller. Endelig stråler også managerkarrieren til Henning Berg (44).

- Vi spiller rett og slett strålende fotball.

Det sier Berg til Dagbladet etter tre måneder som manager i polske Legia Warszawa. Rett før serieslutt er laget i kjempeform og topper polsk eliteserie med ti poeng ned til Lech Poznan.

Berg vant Premier League som spiller med både Blackburn og Manchester United på 90-tallet. I 1999 vant han Champions League med United og var en av 90-tallets store norske fotballprofiler.

Men som trener har det lugget.

Først sparken i LSK tre serierunder før slutt i 2011. Så sparken i Blackburn etter bare 57 dager i jobben året etter.

Nå er Berg storfavoritt til å endelig ta sin første tittel som manager – ni år etter starten i Lyn i 2005.

Stråler

- Jeg trives utmerket her i Warszawa. Vi spiller god fotball og spesielt offensivt er vi solide. Jeg trives privat og nyter fotballen, sier Henning Berg til Dagbladet.

- Warszawa er en veldig fin, moderne europisk by. Folk er vennlige og jeg har et utmerket norsk trenerteam med Kaz Sokolowski og Pål Arne Johansen, sier den tidligere stopperkjempen, som er bosatt midt sentrum av den polske hovedstaden.

På de åtte seriekampene Berg har ledet laget er fasiten fem seire, to uavgjort og ett tap. Tapet kom etter bråk av Legia-fansen der gjestene Jagiellonia ble tilkjent seieren 0-3.

- Motstanderen fikk seieren, selv om den ble stoppet på 0-0. Sånt er trist, men det er noe verken jeg eller spillerne får gjort noe med. Bortsett fra denne spesielle episoden har alt vært strålende, sier Berg.

Han utdyper:

- Vi har en veldig solid og fin spillergruppe som utvikler seg og vil bli bedre. Sånt er motiverende for meg som trener. Spillemessig er vi gode og det er nesten litt ironisk at de beste kampene spillemessig er de to som har endt uavgjort, sier Berg.

- Hvordan er fansen?

- Det er masse trykk, energi og de gir oss en enorm støtte. Bortsett fra den ene hendelsen har alt fungerte veldig bra, sier Berg.

Legia vant både serien og cupen forrige sesong og er også naturlige favoritter denne sesongen. Siste kamp i den opprinnelige serien spilles til helga. Deretter blir ligaen splittet i to, der alle topplagene møtes til en ny miniliga med åtte lag.

- Ingenting er avgjort ennå. Det er for tidlig å snakke om seriegull, men jeg er veldig fornøyd med hvordan ting er blitt. Det er forventninger til laget, men det er naturlig for en av Polens største klubber i et land med 40 millioner innbyggere, sier Berg.

Realisme

Den tidligere midtstopperen trives bedre i managerrollen enn han har gjort på lenge.

- For første gang føler jeg at jeg er i en klubb der det er realistiske forventninger, sier Berg.

Han sikter til exiten i Blackburn og LSK.

- Det er vanskelig å sammenligne ligaer i forskjellige land, men jeg er utrolig imponert av holdningene til spillergruppa i Legia. Vi er et lag som skal være i toppen og dominere i ligaen. Det er noe jeg liker. Her vil jeg utvikle ett vinnerlag, sier Berg.

- Hva er drømmen?

- Champions League er drømmen for oss. Vi skal ta steg for steg, men det er en utfordring å beholde de beste spillerne, sier 44-åringen.

Legia røk mot Steaua Bucure?ti i 3. kvalifiseringsrunde til Champions League i fjor.

Det håper Berg å overgå.

Friday, April 11th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments