Muskel-Berger er blitt 35 år, men satser mot «det umulige målet»

BEITOSTØLEN (Dagbladet): 6. desember i fjor tok Lars Berger (35) sin første verdenscupseier i skiskyting på nesten tre år da han gikk til topps i østerrikske Hochfilzen.

Resten av sesongen ble imidlertid ikke like festlig for mannen som er verdensmester i både langrenn og skiskyting.

De gode resultatene uteble, og da han nok en gang ble oversett av skiskytterlandslaget, valgte han å tenke annerledes før denne sesongen.

Satser på to fronter

Valget falt på Thomas Alsgaards kombinerte langløp- og allround-lag Team Leaseplan Go. Og som Berger røpet overfor Dagbladet allerede i mai, satser han for fullt på både langrenn og skiskyting denne sesongen.

I ettermiddag presenterte privatlaget løperne sine på Beitostølen, og Berger forteller til Dagbladet at målet denne vinteren er ganske klart:

To VM rett etter hverandre – og helst et god resultat i begge to.

- Jeg håper å gjøre det bra i både ski-VM og skiskytter-VM, men vi får se hvordan det går. Det er vanskelig å kvalifisere seg til to mesterskap, men jeg må ha en sånn målsetting for å gidde å gjøre treningsjobben, sier han.

To øvelser – elleve dager

Den våte – og nesten umulige – drømmen er langrennsgull på 15-kilometeren i ski-VM i Falun 25. februar og skiskyttergull på VM-sprinten i Kontiolahti elleve dager seinere.

- Det er mulig å få en formtopp som gjør at jeg treffer på begge. Norge har tittelforsvarer pluss fire utøvere på begge distansene, og det er også de to øvelsene jeg har mest sjans på, sier 35-åringen.

I 2007 ble Lesja-mannen både verdensmester i langrenn (15 km fristil) og sølvvinner på stafett under VM i skiskyting. Mye skal til for å overgå det, men Berger føler seg sterkere nå enn han har gjort på lenge, kanskje noensinne.

- Jeg håper faktisk å være raskere i sporet enn jeg har vært før. Jeg har i hvert fall tatt steg teknisk, og har blant annet tatt steg i dobbeldans. Samtidig har det vært en problemfri oppkjøring, så det bør ligge til rette for noen gode løp, sier han.

- Hvis du kommer til å gå enda raskere enn før, lover det veldig godt?

- Ja, ja, det kommer til å gå sjukt fort, he-he. Jeg har gått ok de siste årene, men jeg håper å heve meg et hakk i forhold til den siste femårsperioden.

Fokus på overkropp

Berger har fokusert mer på overkroppstrening når han har vært på treningsleir med stakemaskinene i Team Leaseplan Go. Det er han overbevist om at han får igjen for.

- Jeg har fått mer kjøtt på kroppen opp gjennom årene. Jeg er nok sterkere nå enn før, men tyngre også. Jeg har å prøvd å koble inn mer og mer overkroppsbruk i teknikken. Tidligere har jeg vært en veldig beinstyrt skiløper som ikke har brukt armene og overkroppen godt nok. Det har jeg tatt tak i i sommer og høst, sier han, og takker sitt nye lag for framgangen.

35-åringen står utenfor både langrenns- og skiskytterlandslaget, men håper altså å kvalifisere seg til to VM som «frilanser». Det betinger at han leverer fra dag én.

- Jeg må nesten gå maks fra starten av. Hvis ikke jeg henger med, så er det ikke vits. Jeg gjør det jeg kan for å gå så fort som mulig, sier han.

Svak start

Forrige helg ble det 11. og 9. plass under skiskytteråpningen på Sjusjøen, typisk nok med litt for dårlig skyting. På lørdag langrennsåpner han under 15-kilometeren på Beitostølen, og neste helg er det IBU-cup i skiskyting samme sted.

- Jeg må egentlig klinke til hver helg framover. Det blir nok mest skiskyting før jul, og så får vi se etter nyttår, sier han.

Berger skrev en toårskontrakt med privatlaget i sommer. Da Dagbladet konstaterer at han ikke har tenkt til å gjøre som lillesøster Tora helt ennå – som har lagt opp og venter barn – er svaret.

- Jeg blir i hvert fall ikke gravid, haha.

Thursday, November 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments