Moyes skylder på dommeren etter ny fiasko

• Sunderland-Manchester United 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Den siste uka har ikke vært mye å skrive hjem om for David Moyes og Manchester United.

Med tap hjemme mot Tottenham er de etter alle solemerker ute av gullkampen for godt, og Swansea satte en stopper for FA cup-eventyret på søndag. Og verre skulle det bli.

Like før pause ga Ryan Giggs hjemmelaget ledelsen da han satte ballen i eget nett. Nemanja Vidic utliknet riktignok like etter hvilen, men da Fabio Borini igjen sendte Sunderland i føringen fra elleve meter klarte aldri gjestene å svare.

Dermed står United med tre strake tap i alle turneringer. Det har ikke skjedd siden mai 2001, og den gang hadde de allerede vunnet serien. Ordet har blitt brukt før, men det må være lov å snakke om «krise».

Returoppgjøret spilles på Old Trafford den 22. januar.

- Spiller mot dommeren

David Moyes var naturlig nok ikke fornøyd da han møtte pressen etter kampen, og igjen trakk han fram dommeravgjørelser han mener gikk i motstanderens favør.

- Det føles som om vi spiller vel så mye mot dommerne som mostanderen om dagen, sier United-manageren.

Gus Poyet på sin side strålte mot kameraene, men innrømmer at laget hans var heldig med et par av avgjørelsene i kveld.

- Det er veldig merkelig, men med vår måte å spille på kan det hende de store lagene passer oss bedre. Det var en jevn og tett kamp. Noen ganger får du en avgjørelse i din favør som avgjør matchen, sier han.

- Vi vet det ikke er lett å slå Manchester United, men nå drar vi til Old Trafford med en ledelse. Det er lenge siden vi har vært i en finale så vi skal gjøre vårt beste.

Tverrligger-treff

De fremmøtte på Stadium og Light måtte vente nesten 25 minutter på kampens første skikkelige målsjanse.

Ryan Giggs, mannen som spilte ligacupfinale for United for 22 år siden, fikk relativt uhindret løpe mot hjemmelagets sekstenmeter, og fra 20 meter klemte han til. Dessverre for gjestene smalt ballen i treverket bak Vito Mannone.

Etter 38 minutter hadde Adnan Januzaj ballen i mål, men scoringen ble korrekt annullert da den unge belgierens første avslutning traff Giggs i klar offsideposisjon.

Nytt sjokk

Nemanja Vidic har vært ryktet på vei bort fra Old Trafford i dag, men startet likevel i kveld. Like før hvilen holdt serberen på å sende gjestene i ledelsen, men headingen til stopperkjempen gikk utenfor.

Det så ut til at gjestene hadde kontroll, men som så ofte i fotball smeller det da den andre veien.

På overtid av overtiden svingte hjemmelaget et frispark inn i feltet. På lengste stolpe ventet tidligere United-spiller Wes Brown, som igjen sendte ballen inn foran mål. Der ventet Bardsley som presset Giggs til å sette ballen i eget mål. 1-0 til pause.

Kontroversiell straffe

Men United hadde ikke gitt opp. Den andre omgangen var ikke mange minutter gammel da Vidic igjen steg til vers på et hjørnespark fra Tom Cleverley. Nok en gang knuste han alle i lufte, men denne gangen var presisjonen bedre. 1-1.

Men der den naturlige kamputviklingen kanskje vill vært at gjestene tok over, var det hjemmelaget som svarte. Både Borini og Sebastian Larsson hadde gode muligheter, men det måtte et straffespark til.

Tom Cleverley gikk i duell med Adam Johnsen. Den tidligere Manchester City-spilleren gikk ned, og dommer André Marriner vinket spillet videre. Det gjorde derimot ikke linjemannen som markerte straffespark.

Hvorvidt det var straffe, eller om forseelsen i det hele tatt var innenfor sekstenmeteren, var vanskelig å se utfra tv-bildene, men Borini gjorde ingen feil fra elleve meter. 2-1 og hjemmelaget var tilbake i føringen.

Savn av duo

Etter scoringen hadde Sunderland fint lite å komme med, men United klarte heller ikke å omsette presset i de helt store målsjansene.

Savnet av Robin van Persie og Wayne Rooney var tydelig, og da dommeren blåste av var det en nedslått gjeng som trasket i garderoben.

For Gus Poyets mannskap, som ligger sist i Premier League, var dette derimot en velkommen seier. Noe laget kan bygge videre på i kampen for overlevelse på det øverste nivået.