Molde vant første runde i sykehusstriden

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): I dag tok styret i Helse Møre og Romsdal stilling til om det nye sykehuset i fylket bør ligge i Molde eller Kristiansund, den opphetede debatten munnet ut i denne anbefalingen fra de ni representantene i styret:

Det nye sykehuset i fylket bør ligge i Molde.

Slik var møtet

I tur og orden la styret fram sin anbefaling.

Styreleder Stein Kinserdal fortalte om sitt syn i saken, men kom ikke med noen anbefaling vedrørende plassering. Styremedlem Svein Anders Grimstad mener kompetansen er større i Molde og anbefalte derfor at sykehuset havner på Opdøl.

Styremedlem Kirsti Slotsvik ønsker at sykehuset havner i Kristiansund, og nestleder i styret, Petter Bjørdal, anbefalte nå Molde. Det samme gjorde styrerepresentant Ivar Egset og styremedlem Torbjørg Vanvik.

Harald Topphol fra Legeforeningen som er representant for de ansatte i Volda stemte for Kristiansund. Trine Sevaldsen, som representerer Sykepleierforbundet stemte også for Kristiansund.

Styreleder Stein Kinserdal valgte Molde og skapte dermed et flertall i styret for et sykehus utenfor Molde.

Dramatisk vending

Debatten under styremøtet tok en dramatisk vending da styremedlemmet Harald Topphol sa at tidligere leder i Helse Møre og Romsdal, Astrid Eidsvik, ble tilbudt sluttpakke mot at hun skulle gå inn for å legge det nye sykehuset til Molde.

Eidsvik sa på dagens styremøte at hun vil kommentere avgangen skriftlig senere i dag.

Wednesday, December 17th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments