- Mishandlet datteren (1) for å hindre framtidige overgrep

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Den 28 år gamle Oslo-kvinnen som er tiltalt for forsettelig drap og grov mishandling av sin egen datter legger nå fram sin forklaring for retten.

Kvinnen har kort brunt hår og er iført en lys skjorte og mørke bukser. Hun snakker tydelig, og starter med å fortelle om sin egen oppvekst, som hun beskriver som tøff, og preget av vanskelige opplevelser. Hun hevder hun ble brutalt behandlet og at hun ble mobbet, og hun bryter sammen i gråt flere ganger under forklaringa.

- Jeg har vokst opp med følelse av at jeg ble satt til verden for at folk kunne misbruke meg, sier den tiltalte 28-åringen.

- Falt pladask for medtiltalt mann

Hun har erkjent å ha mishandlet datteren, men nekter straffskyld for forsettelig drap.

Ifølge tiltalen hentet hun natt til 3. oktober 2010 en tiliters vaskebøtte, fylte den med vann og holdt barnet opp ned i bøtta til hun sluttet å puste. Et halvt døgn seinere døde jenta. Ifølge tiltalen skjedde dette mens hun videochattet på internett med en 35 år gammel mann, som blir betegnet som 28-åringens kjæreste. Han er også tiltalt i saken, men nekter straffskyld.

Hun forteller at hun ble kjent med den medtiltalte 35-åringen via internett. Hun sier hun «falt pladask» for ham etter at han hadde påpekt at hun så trist ut.

- Naiv

- Jeg var veldig mottakelig for oppmerksomhet, slik jeg ser det i dag. Han så smerten bak smilet mitt, han så meg. Endelig, som en 25-åring følte jeg meg som et verdifullt menneske. I dag ser jeg at jeg var veldig naiv, sier kvinnen i retten.

Hun forteller at hun etter dette tok med seg dattera til England og besøkte mannen.

- Han var veldig kjærlig overfor henne der. Han lekte med henne, bar på henne og kosa med henne, sier mora.

Da hun kom tilbake til Norge fortsatte kontakten med den medtiltalte mannen, forteller kvinnen i retten.

- Vi hadde mye
<![CDATA[]]>
kontakt, som regel på MSN, men også skype og Facebook.

- Han introduserte det med slåing

Ifølge kvinnen ønsket mannen etter hvert at hun skulle bli strengere i sin behandling av dattera. Først ba ham, ifølge henne, at datteren skulle stå i et hjørne, i en såkalt skammekrok. Etter hvert fikk hun også beskjed om å slå jenta i ansiktet og på rumpa.

- Jeg måtte kreve respekt, sier kvinnen i retten.

- Han introduserte det med slåing. Jeg satte meg imot det i starten, men han klarte å forsikre meg, eller overbevise meg om at dette var hennes beste, og at hun da ikke ville oppleve det jeg har opplevd. Og selv om jeg gråt da jeg gjorde det, kunne jeg si til meg selv at «hun får en bedre framtid», sier kvinnen i retten og gråter.

Hun sier hun husker å ha utført alle de punktene av mishandling som står oppført i tiltalen, bortsett fra å ha sprayet jenta i ansiktet med en sprayflaske.

- Jeg husker alle de andre, men ikke det med sprayflaska, for jeg har aldri hatt noen sprayflaske, sier mora.

Ble avlyttet

Politiet har både avlyttet telefonkontakt mellom de to tiltalte etter at kvinnens datter døde, og det er hentet inn og analysert chattesamtaler mellom dem.

Det var først i det fjerde avhøret med politiet, den 11. oktober 2011, at 28-åringen fortalte at hun og den medtiltalte 35-åringen hadde et forhold. Det forklarte aktor Cecilie Schløsser Møller under sitt innledingsforedrag i dag.

- Innledningsvis i avhøret gjorde avhører henne kjent med at politiet hadde gjennomgått datamaskinen hennes og foretatt grundig analyse av innholdet, og at dette ga politiet grunn til tro at N.N (den medtiltalte 35-åringen) hadde informasjon om dødsfallet. Hun svarte da at de to hadde et forhold, sa Schløsser Møller i retten.

Mannen nekter straffskyld i saken, og sa i retten i dag at han ønsker å forklare seg grundig om dette under sin vitneforklaring.

- Ingen klar dødsårsak

Forsvarerne til begge de tiltalte pekte i dag på at rettsmedisinerne aldri konkluderte med at barnet døde som følge av drukning.
 
<![CDATA[]]>
- Det er slik at det er knyttet usikkerhet og uklarhet til dødsfølgen. Jeg ber retten være opmerksomme på å ha dette i bakhodet. Konklusjonen fra obduksjonsrapporten var at døden antas å skyldes en oppsvulming i hjernen, der bloddtilførselen ble hindret. Det er imidlertid ikke påvist noen entydig årsak. Det står at drukning ikke kan utelukkes, men at det er vanskelig å påvise, sier kvinnens forsvarer Geir Hovland.

Videre sier forsvareren at 28-åringen at klienten aldri ønsket at barnet skulle dø.

- Tar avstand i dag

- Dette er en tragisk hendelse som ikke var ønsket, ikke villet og ikke forutsett av min klient, sier Hovland.

- Det er viktig retten har dette i bakhodet, fortsetter han, og understreker at kvinnen i dag tar avstand fra mishandlingen hun har erkjent å ha begått.

– Min klient erkjenner seg delvis skyldig etter tiltalen. Hun erkjenner anvsvar som inneholder overtredelse av straffelovens § 219, som gjelder barnemishandling. Dette er handlinger hun i dag tar sterk avstand fra. Hun skjønner ikke hvordan hun komme i en situasjon der hun begikk disse handlingene.

Monday, March 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments