- Minst 157 omkommet etter gruveeksplosjonen i Tyrkia

(Dagbladet): Det melder en lokal ordfører til TV-stasjonen CNN Turk.

Det er orføreren i Manisa-regionen, Cengiz Ergün, som kommer med tallet på 157 omkommet. Det skriver det tyrkiske nettstedet Hurriyet Daily News.

Han sier også at dette er uoffisielle tall fra redningsarbeidere.

Pumpet inn oksygen

Brannmannskaper pumpet oksygen inn i gruvesjaktene med håp om at det kunne redde de innesperrede. De befant seg cirka 2 kilometer under bakken og 4 kilometer fra utgangen.

– Fire separate redningsteam jobber i gruva. Brannen skaper et problem, men oksygen pumpes inn i gruvegangene som ikke er berørt, sa energiminister Taner Yildiz før han tirsdag satte kursen mot ulykkesstedet.

Det antas at alle arbeiderne har gassmasker, men det er høyst usikkert hvor lenge de vil kunne beskytte mot røyken. Hvis ikke ventilasjonen i gruva fungerer, kan mange ha mistet livet av oksygenmangel og røykskader.

Flere hundre

Det antas at eksplosjonen i gruva ble utløst av en elektrisk feil. Ulykken satte det elektriske anlegget ut av spill slik at heisene sluttet å fungere.

I tillegg skal 75 mennesker være skadet etter gruvekatastrofen. Flere hundre arbeidere skal fortsatt være sperret inne i gruva.

Lokalpolitiker Muzaffer Yurttas fortalte til TV-kanalen NTV,at arbeiderne døde av kvelning og brannskader, ifølge BBC.

Heisanlegget i i gruva har også sluttet å virke.

Frykter det verste

Pårørende har møtt opp utenfor gruva og trygler for arbeidernes liv. Levende bilder fra ulykkesstedet viser at mange har møtt opp. De frykter det verste for gruvearbeiderne.

Store hjelpemannskaper er i sving ved ulykkesstedet.

Ulykken skal ha skjedd like ved et vaktskifte i gruva, og det ble rapportert at så mange som 580 personer kan ha vært i gruva på tidspunktet. Mange skal imidlertid ha kommet seg ut før det eksploderte.

Eieren av gruva, SOMA Komur Isletmeleri A.S., har bekreftet at en rekke arbeidere ble drept. De sier gruva hadde den beste sikkerhetsstandarden og var gjenstand for hyppige kontroller. De vil også sette i gang undersøkelser for å finne ut hva som har skjedd.

Tyrkias verste gruveulykke skjedde i 1992. Da mistet 263 gruvearbeidere livet i en eksplosjon i en gruve i byen Zongulak.

Tuesday, May 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments