Messi ble kåret til mesterskapets beste. Dette er en skandale

(Dagbladet): Det var en resignert Lionel Messi og en utrøstelig argentinsk gjeng som ruslet slukøret opp for å motta sine sølvmedaljer på Maracana i Rio de Janeiro i natt.

27-åringen ble riktignok kåret til mesterskapets beste fotballspiller, noe som satte sinnene i kok hos mange.

- Hæ?!!

- Hæ?!!! Messi – gullballen? Hæ? Elsker fyren, men dette er en skandale, skriver Kenneth Fredheim.

- James Rodriguez, Thomas Muller og Bastian Schweinsteiger har alle hatt et bedre VM enn Messi, skriver The Telegraphs Henry Winter.

Bare sølv

I kveld ble også James Rodriguez kåret til VMs toppscorer, Paul Pogba til VMs beste unge spiller og Colombia fikk prisen som fair play-laget.

Resten av argentinerne måtte nøye seg med sølvetmedaljene. Medaljer som beviser at de er verdens nest beste fotballag. Bedre enn 30 av de andre lagene i VM. Bedre enn 202 av verdens fotballag.

Men ikke bedre enn Tyskland, og akkurat nå er det det eneste som betyr noe.

Ingen historie

Men fotball er et spill preget av marginer. Og det kunne fort sett helt annerledes ut.

Det kunne sett annerledes ut om Lionel Messis avslutning like etter hvilen ikke hadde sneket seg «23,5 centimeter» utenfor i en situasjon hvor han har scoret utallige ganger, og det kunne sett annerledes ut om han hadde skrudd frisparket på tampen forbi Manuel Neuer.

Fotballkunstneren på 1,69 har langt på vei kvittet seg med VM-spøkelset etter fire scoringer, men han vil ikke skrive seg inn de gjeveste historiebøkene med gullskrift denne gangen heller.

De historiebøkene er reservert for spillere som plasserer frisparket de får to minutter på overtid i den andre ekstraomgangen i krysset – ikke for de som blåser det himmelhøyt over.

Det er vinnere som blir husket, og det ville seg ikke for «Albiceleste» – det ville seg ikke for Messi.

Kunne avgjort

Heller ikke Gonzalo Higuain kommer til å sove godt i natt. Først fikk han en gigantisk gratismulighet i den første omgangen da Toni Kroos et lite øyeblikk overvurderte sin egen heading, men avslutning gikk til side for målet til Manuel Neuer.

Det gjorde den ikke noen minutter senere da Napoli-spissen møtte innlegget fra Ezequiel Lavezzi med dødelig presisjon. Dessverre hadde han vandret inn i offside og ble korrekt vinket av selv om han hadde full oversikt over hvor backlinja til Tyskland.

To involveringer hvor en spiss i verdensklasse skal gjøre det bedre. 2-0 til pause og kampen kunne vært avgjort.

I stedet var det de tyske innbytterne Andre Schürrle og Mario Götze som i løpet av et par sekunders magi sikret tittelen for tyskerne.

Monday, July 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments