Mener fortsatt regjeringens budsjettforslag er unorsk

Statsminister Erna Solberg tok i dagens Dagbladet til motmæle mot Aps kritikk av statsbudsjettet. 

Partileder Jonas Gahr Støre har sagt at en kombinasjon av skattekutt til de rikeste og kutt i ytelser til de som har minst, som barnetillegget for uføretrygdede, er i strid med norske verdier.

Solberg mener det er Støre som er unorsk ved å ta eierskap til norske verdier, og ved å gå mot reduksjon i formuesskatten – noe Solberg mener vil tjene lokale og nasjonale bedriftseiere.

I et siste innlegg i diskusjonen i kveld, står Ap-lederen fast på sitt opprinnelige utsagn.

- Mitt poeng er at hvis du tok den fordelingsprofilen som er i statsbudsjettet og la den fram for et panel, tror jeg mange ville nølt med å tenke at dette er Norge, sier Støre til Dagbladet.

Han har merket seg Solbergs ironiske uttalelse om at en million mer er uansvarlig, en million mindre er helvete, og akkurat der Ap er, er himmelen.

- Men det handler ikke om det. Det handler om et budsjettforslag der nesten fem milliarder skal fordeles på en måte vi ikke har sett tidligere i norsk økonomisk politikk. De foreslår at 50 prosent av skattekuttet skal gå til 5 prosent av mottakerne. Det er et forslag og en profil som de fleste økonomer ikke mener er vekstfremmende, men forsterker ulikheten i Norge, sier han.

- Men er det slik at alt som ikke er Arbeiderpartipolitikk, er unorskt?

– Det er ikke bare Arbeiderpartiet som har lagt vekt på en politikk for små forskjeller og en rettferdig fordeling. Regjeringens egne partnere har også vært sterkt kritiske til denne profilen. I en rekke land diskuterer man hvordan en skal få ned forskjellene. Jeg har nå deltatt på en konferanse i World Economic Forum hvor man så på de ti største økonomiske utfordringene nå. Den som var på førsteplass var økte forskjeller mellom folk. Dette er ikke lenger noe bare Ap, Sosialdemokrater og Norge er opptatt av, sier han.

Han fastholder at deler av regjeringens forslag til statsbudsjett er unorsk.

– Denne delen av politikken hennes er det.  Dette profilvalget mener jeg trekker i en retning vi ikke har sett i Norge og vekk fra en samfunnsmodell som til nå har vist seg å være veldig vellykket og omstillingsdyktig, sier han.

Wednesday, November 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments