Mener flyet kan befinne seg innenfor disse korridorene

(Dagbladet): Ingen vet hvor verken Malaysia Airlines-flyet eller de 239 personene om bord befinner seg. Til tross for at det har gått over en uke siden flyet forsvant etter at det tok av fra Kuala Lumpur.

Det har vært massive spekulasjoner rundt hva som kan ha skjedd med flight MH370. En av de sterkeste teoriene er at flyet ble kapret.

I dag kom myndighetene i Malaysia med ferske og oppsiktsvekkende opplysninger.

• De ferskeste opplysningene får du i Dagbladets Nyhetsstudio.

Mystisk

Ifølge statsminister Najib Razak ble en del av kommunikasjonsutstyret om bord slått av da flyet var like ved Malaysias østkyst, og en annen del slått av like før det gikk inn i vietnamesisk luftrom.

Flyet endret deretter kurs.

- Analyser av radarinformasjon viser at et fly som man tror er MH730 snudde i en vestlig retning over Malaysia, før det igjen ble styrt mot nordvest, sier Razak.

Razak plasserer nye satellittopplysninger flyet i én av to mulige korridorer, en nordlig omtrent fra det nordlige Thailand til grensene mot Kasakhstan og Turkmenistan, og en sørlig omtrent fra Indonesia til det sørlige Indiahavet.

Fanget opp seks timer seinere

Det er samtidig bekreftet at flyet ble observert på militær radar etter at flyets kurs ble endret.

På grunn av de nye opplysningene avsluttes nå søket i Sør-Kina-havet.

Siste satellittkommunikasjon fra flyet ble fanget opp klokka 8.11 lokal tid lørdag 8. mars, nesten seks timer etter at flyet forsvant fra den sivile radaren. Det er denne kommunikasjonen som plasserer flyet i én av de to mulige korridorene.

- Satellittopplysningene er av en slik art at vi ikke kan bekrefte flyets presise posisjon, sier Najib.

Saturday, March 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments