Mener de vet hvor og når Foley ble henrettet

NEW YORK (Dagbladet): Både britisk og amerikansk etterretning saumfarer den grufulle henrettelsesvideoen for å finne James Foleys drapsmann. Videoen fra terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) er nemlig full av viktige spor.

Ifølge britiske The Guardian går drapsmannen under kallenavnet «Fangevokter-John», og skal være lederen for en gruppe britiskfødte militante islamister i Syria, som går under navnet The Beatles.

Tid og sted

Nå kan jakta på drapsmannen ha tatt viktige steg framover. En etterretningsanalytiker sier nå til BBC at åstedet der Foley ble drept, skal være Ar-Raqqah-regionen sentralt i Syria.

Analytiker Stuart Ray i McKenzie Intelligence Services i London, sier, ifølge Newsweek, at han fikk høre fra en hemmelig kilde at drapet skjedde i Ar-Raqqah, som nå er kontrollert av IS.

Deretter skal analytikerne ha vært i stand til å bekrefte at videoen ble tatt opp sørøst i regionen basert på geografien i bakgrunnen. Skyggene fra Foley og drapsmannen indikerer også at henrettelsene skjedde på formiddagen tirsdag.

Fortsatt er imidlertid identiteten til drapsmannen ukjent, men utfra videoen har etterforskerne også fått viktig informasjon om ham. Blant annet bruker han kniven med venstrehånda, noe som indikerer at han er keivhendt. Han snakker også med britisk aksent.

Fra London?

Ifølge Daily Telegraph som har snakket med taleekspert Elizabeth McClelland, snakker drapsmannen med en aksent som trolig stammer fra Sør-London, men muligens har påvirkning fra farsi.

Den britiske etterretningstjenesten kjenner til om lag 500 briter som har dratt til Syria og Irak for å verve seg som jihadister.

Den fire minutter lange videoen, som viser hvordan Foley ble halshogd for åpent kamera, ble lagt ut på Youtube tirsdag av terrororganisasjonen IS. Den har skapt sterke reaksjoner internasjonalt, og både USAs president, Barack Obama og Storbritannias statsminister, David Cameron har fordømt henrettelsen i kraftige ordelag.

Friday, August 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments