Mattias knuste to vegger og sneiet soverommet til Ruth og Sven-Otto, før han endte opp på verandaen deres

(Dagbladet): Det svenske paret våknet på soverommet av et voldsomt brak ved 05-tiden lørdag morgen i huset sitt i normalt svært så fredelige omgivelser på landsbygda utenfor tettstedet Trönö i svenske Hälsingland.

En bil hadde kjørt tvers gjennom to garasjevegger og sneiet soveromsveggen der Ruth Landin og Sven-Otto Hedberg sov på innsiden før den ville ferden stoppet på en veranda.

Før den fortumlede og bråvåkne husfruen hadde fått samlet seg, ringte det på døra. Der sto bilføreren Mattias Norell like fortumlet. Han hadde kommet seg ut av bilen og krabbet over en busk før han fant ringeklokka for å fortelle at han var i live.

Rystelsene var så kraftige at grunnmuren under soverommet har slått sprekker.

- Jeg kunne like gjerne fått bilen inn i soverommet. Vi får være takknemlige for at vi lever, sier Ruth Landin til nettstedet helehälsingland.se.

Hjem fra nattjobb

Sjåføren var på vei hjem fra nattjobb med å montere bygningstillaser rundt en fabrikk som skal pusses opp.

Da kommer plutselig et rådyr over veien i en slak høyrekurve på den rette strekningen.

Mattias Norell bråsvinger unna og sneier en jordvoll. Da blir airbagen i bilen utløst, og sjåføren så forfjamset at han tråkker på gassen istedenfor bremsen. 

Airbagen blokkerer utsikten, og neste aha-opplevelse kommer når han treffer veggen 50 meter inn fra veikanten.

- Glad jeg lever

Stillasarbeidere som også er på vei hjem fra nattjobb i biler bak og følger dramaet, kjører sin skadde kollega til sykehuset i Bollnäs.

Der ble han sendt hjem seinere på dagen etter en grundig sjekk, uten påviste alvorlige skader. Sånn sett gjorde airbagen nytten.

- Jeg er også glad for at jeg er i live. Nå er jeg stiv i nakken og ryggen. Men hadde rådyret kommet ut i veien bare 30 meter før, ville jeg kommet til å kollidere med noen trær, sier han til nettstedet.

Saturday, May 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments