«Mata med fart» hevder han er klar for Real Madrid

(Dagbladet): Ryktebørsene har lenge vært nærmest sikre på at Mallorcas Marco Asensio (18) skulle signere for de spanske ligalederne, Real Madrid.

Kantspilleren, som også kan bekle tierrollen bak spissen, sammenlignes av La Liga-ekspert Petter Veland med Manchester Uniteds Juan Mata. Flere klubber skal ha vært interesserte, men spilleren selv bekrefter nå å ha signert for Real.

- Jeg har bestemt meg for å dra til Real Madrid, og jeg er veldig lykkelig. Jeg er stolt av at store klubber ser på meg, og Real Madrid er den beste klubben. Avtalen er for fem sesonger, og det er et øyeblikk å nyte, sa Asensio til den spanske radiokanalen Cadena Ser (Gjengitt i Marca)

- «Den nye Mata»

Marco Asensio spiller for RCD Mallorca, en klubb som rykket ned fra La Liga i 2012/13-sesongen og for øyeblikket ligger på 13. plass i Segunda Division (andre nivå i Spania).

Allerede da han var juniorspiller, ble Asensio fulgt nøye av storklubbene Barcelona og Real Madrid ifølge Mallorcas hjemmesider, og han debuterte for førstelaget i en alder av 17 år, oktober 2013 mot Recreativo.

- Han er et av de store talentene i spansk fotball. Han minner litt om Juan Mata som spiller. Han har større fart enn Mata, i tillegg til et godt fotballhode og god teknikk. Pasningsfoten er dog noe svakere enn Matas foreløpig, sier Cmores La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

I likhet med Asensio, ble også Mata hentet til Real Madrid i ung alder etter å ha imponert for en mindre klubb. Mata ble i sin tid hentet fra Real Oviedo, men slet med å spille seg inn på Real og ble senere solgt til Valencia.

- Man kan godt si han er den nye Mata, siden både starten på karrieren og spillestilen deres er veldig lik. Vi får nesten vente å se om han greier å bryte igjennom i Real Madrid, jeg tror uansett ikke han er klar for førstelaget før om halvannet år, sier Veland.

Han sammenligner den Palma-fødte unggutten med Isco og Asier Illaramendi. Begge er hentet de siste sesongene, og begge er intelligente spillere som er kvikke i hodet og gjør raske og gode valg.

Mangler bare offisiell bekreftelse

Nå som spilleren selv har bekreftet overgangen, gjenstår det kun formaliteter før Real Madrid kan presentere sin nye spiller. Han blir imidlertid ikke å se i Real Madrids lagopstilling før neste sommer.

Avtalen innebærer, ifølge AS, at Marco Asensio lånes tilbake til moderklubben ut sesongen. I tillegg får Mallorca førsteretten på å låne spillere fra Real Madrids reservelag, Castilla, og en kjøpesum på omtrent 32 millioner kroner.

- Real Madrid har nok gjort denne signeringen så tidlig for å hindre at andre klubber får tak i ham, og har nok utnyttet spillerens egne interesse i å komme dit, sier Veland.

Asensio selv har uttalt at han gleder seg til å endelig får drømmeovergangen i orden.

- Jeg gleder meg til at avtalen blir sluttført for å gjøre alle roligere – klubben, meg og Real Madrid. Vennene mine som heier på Real, er veldig glade, sa Asensio, som også har vært koblet til Chelsea og Barcelona.

Straff for å bryte kontrakten

Det har vært lange forhandlinger mellom Real Madrid og Mallorca for å få istand avtalen, til tross for at spilleren hadde en utkjøpsklausul på 40 millioner kroner.

Det fungerer nemlig ikke slik at utkjøpsklausulen er en sum Real Madrid kan betale Mallorca. Det er en avtale mellom Marco Asensio og moderklubben hans, som forteller hvor mye Asensio må betale Mallorca for å avbryte kontrakten sin.

Ifølge Veland kan man dermed se på utkjøpsklausulen som en slags pengestraff spilleren må betale for å avbryte kontrakten med klubben sin. Det tviler han på at Asensio ønsket å gjøre.

- Han er et akademiprodukt derfra, så jeg ser ingen grunn til at han skulle ønsket å avbryte kontrakten med moderklubben for å gå til Real Madrid. Det er nok derfor de har forhandlet seg frem til en annen avtale, sier Veland.

Monday, December 1st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments