Martin Johnsrud Sundby var helt suveren på jaktstarten

(Dagbladet): Finn Hågen Krogh var førstemann ut på dagens jaktstart på Lillehammer, og hadde 20.3 sekunder ned til Martin Johnsrud Sundby.

Krogh fikk lenge gå alene i front, men tapte litt og litt ned mot en gruppe bestående av Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg, Calle Halfvarsson og Sjur Røthe.

Viste krefter

Men Johnsrud Sundbys tempo ble for høyt, og han dro fra og tok igjen Krogh.

Sammen dro de fra, men like etter 10 kilometer gikk Martin forbi Finn Hågen. Ved 10,9 kilometer hadde de 40 sekunder ned til neste gruppe.

Johnsrud Sundby er i kjempeform, og selv om Krogh lenge holdt følge dro til slutt Johnsrud Sundby fra i den siste motbakken, og var i mål 16.6 sekunder før Krogh.

Det ble en spurtduell mellom Pål Golberg og Sjur Røthe om tredjeplasse, og det var sistnevnte som fikk foten først over målstreken.

Klatret på lista

På femteplass endte Didrik Tønseth, som gikk seg fra en 21. plass.

Johnsrud Sundby sier til NRK at han på forhånd hadde lagt en plan, som til dels fungerte.

- Jeg hadde lagt en plan. Det var å kjøre inn Finn sammen med den lille gruppa, så var planen å holde resten bak oss. Det gikk sånn rimelig etter planen. Finn gikk et sinnsykt løp, det tok lenger tid enn planlagt. Jeg klarte å gå han inn, og da byttet vi på føringen, sier Johnsrud Sundby.

- Jeg ble et lite nummer for stort for Finn, jeg er veldig imponert over han, men fornøyd med at jeg tok han, fortsetter han.

Han er også imponert over Tønseth.

 - Det er bra at smågutta ypper seg.

Finn Hågen Krogh sier til NRK at han var godt fornøyd med løpet sitt, men at han ble tappet for krefter.

- Det var skikkelig tungt, jeg var usikker på om jeg skulle holde unna Sjur og Pål på slutten, sier han.

- Jeg startet ganske hardt, og prøvde å gå mitt eget løp. Jeg lå på grensa da Martin rykket fra, men jeg er godt fornøyd med løpet og hele helga. Det er artig å gå fort på ski.

Sunday, December 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments