Mann tatt for politiskyting tidligere fratatt jaktvåpen

(Dagbladet): Etter en politiaksjon som varte i åtte timer, ble en 69 år gammel mann pågrepet for å ha skutt og skadd en politimann på Vinstra.

Mannen ble pågrepet hjemme i sin egen stue, etter at politiet hadde forsøkt å forhandle per telefon og via megafon på utsiden av boligen.

Mannen løsnet to skudd med hagle. Ett av dem traff politimannen. Tilstanden til politimannen skal ikke være alvorlig, og en skuddsikker vest kan ha reddet ham.

Fratatt jaktvåpen

Politiet har tidligere vurdert at mannens helsesituasjon tilsier at han ikke burde ha våpen, og har tatt jaktvåpen fra ham.

- Det var ingen forventning om at han skulle ha et våpen, men det er klart det går an å ha uregistrerte våpen eller å skaffe seg våpen som ikke registreres, sier politistasjonssjef Bjørn E. Bergundhaugen i Lillehammer til NTB.

Politiaksjonen ble iverksatt etter en hendelse på legekontoret i Vinstra.

- Han hadde oppført seg truende, og legen kontaktet politiet, sier politiinspektør Olav Sørby ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.

Løsnet skudd

Da politiet ankom stedet, var mannen borte. To politimenn forsøkte å kontakte ham hjemme, men da kom han ut med en hagle.

- De to rekker ikke annet enn å prøve å komme seg vekk. I det de løper fra stedet, blir det avfyrt to skudd, og det ene treffer ham lavt i ryggen. De kommer seg i sikkerhet og får bistand fra sin kollega, som får varslet om hendelsen, sier Bergundhaugen.

Politmannen skal ikke være alvorlig skadd.

- Tilstanden hans skal være bra. Det er ikke lenge siden vi hadde kontakt med Ullevål sykehus, og skadene betegnes nok som lettere skader, sier operasjonsleder Hallgrim Ous ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge politiinspektør Olav Sørby ved Gudbrandsdal politidistrikt skal de to politimennene ha vært bevæpnet da de ankom stedet.

Fant våpen

Gudbrandsdal politidistrikt meldte klokka 04.40 at den 69 år gamle mannen var pågrepet. Pågripelsen beskrives som udramatisk.

- Mannen satt våken i sin egen stue da politiet ankom. Han var ikke bevæpnet, men vi fant et våpen i huset, sier Ous.

Han ble fraktet til sykehus for å ta utvidede blodprøver, og det vil bli tatt avhør i løpet av dagen, opplyser Ous.

Ifølge GD.no skal det natt til torsdag ha vært minst 30 bevæpnede polititjenestemenn på stedet, og flere ambulanser var i beredskap. En brannbil skal også ha ankommet til stedet.

Det var to enheter i boligen. En kvinne ble evakuert fra stedet.

Den 69 år gamle mannen skal være kjent for politiet fra før av.

- Vi ønsker ikke å gå noe nærmere inn på detaljene omkring dette, sier Sørby.

Thursday, November 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments