Mann angrep NAV-ansatt, drapstrusler og kvinne tente på seg selv

(Dagbladet): De NAV-ansatte i Oslo hadde i dag en svært dramatisk dag på jobb. For kontoret på Grünerløkka startet dagen med brev sendt til NRK. Avsenderen skrev at han hadde skaffet seg kniv, og truet med å drepe saksbehandleren sin, skriver Osloby.no.

Politiet ble underrettet, og ledelsen ved NAV-kontoret bestemte seg for å holde kontoret stengt resten av dagen. Politiet vet foreløpig ikke hvem avsenderen er.

Satte fyr på seg selv

Utenfor NAV-kontoret på St. Hanshaugen ble skrekkslagne forbipasserende møtt med et syn man normalt forbinder med krigsherjede land. En kvinne satte fyr på seg selv og fikk brannskader i hendene, ansiktet og håret. Det var de NAV-ansatte som hjalp kvinnen med å slukke flammene. Kontoret ble stengt ut dagen.

Også på Frogner var det dramatisk i dag, da en NAV-ansatt ble slått og sparket. Mannen ble pågrepet av politiet kort tid etter. Tilstanden til kvinnen som ble angrepet er ikke kjent, men hun skal ha blitt sendt til legevakten etter hendelsen.

Politiet opplyser at ingen av de tre hendelsene hadde sammenheng med hverandre.

- Skremmende

Nasjonalt hovedverneombud for NAV, Stein Bjarne Larsen, forteller til Dagbladet at ulykkesdagen har gjort han skremt.

- Jeg synes det er skremmende, bekymringsfullt og trist. Det er jo alvorlige tilfeller alle sammen her, og det er jo ingen av de som har noen sammenheng med hverandre. Men vi vet er at alvorlighetsgraden øker i disse hendelsene, og i større byer er det mer som tyder på at slike hendelser øker.

- Hvordan er det å være NAV-ansatt når slike hendelser inntreffer?

- Jeg tenker på de som har vært nær disse fæle opplevelsene i dag, men jeg har skjønt at medarbeiderne har blitt ivaretatt på en god måte. Jeg er jo bekymra i forhold til konsekvensene for medarbeiderene. Vi vet at det er mange medarbeidere som i dag er utrygge i sitt arbeid. Dagens hendelser kan fort medføre at det blir enda flere som føler på en utrygghet.

Frykter tap av arbeidskraft

Det er ikke mer enn seks måneder siden en NAV-ansatt ble drept ved et NAV-kontor på Grorud i Oslo. Larsen er redd for at NAV kan miste kompetent arbeidskraft som følge av de dramatiske hendelsene.

- Fram til nå skal det sies at det fortsatt er populært å jobbe i NAV, men vi vet at 10 prosent av de som jobber på NAV-kontorene har vurdert å slutte på grunn av trusler og vold. Det erklart at det kan bli en utfordring i framtida.

- Hvor går balansen mellom sikkerheten til de NAV-ansatte og målet om å møte brukerne med medmenneskelighet?

- Jeg har ikke noe tro på at man må ha gitter eller skuddsikre glass. Jeg har mer tro på at man må møte brukeren i åpne og trivelige lokaler. Men de er jo klart at det en del kontorer som ikke har fått på palss elementær grunnsikring på plass, så det skal vi jobbe med nå.
 

Friday, March 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments