Mann (62) død etter at e-sigaretten eksploderte

(Dagbladet): 62 år gamle David Thomson døde i går etter at e-sigaretten hans eksploderte da han skulle lade den i sitt hjem i Merseyside i Liverpool.

- E-sigaretten eksploderte og satte fyr på en oksygenslange til oksygenkonsentratoren den avdøde skal ha brukt, sier en pressetalsmann for brannvesenet i Merseyside til BBC.

Ifølge brannvesenet skal 62-åringen ha blitt funnet død i stua i hjemmet sitt. Brannen skal ha starta i soverommet på huset, men den var allerede slukket da brannvesenet kom til stedet.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent og det vil nå bli gjennomført en obduksjon av mannen.

Etterforskning

- Etterforskningen rundt årsaken til denne brannen vil fortsettem, men på dette stadiet tror vi at ladeenheten som ble brukt ikke skal være den som følger med e-sigaretten, sier brannvesenets områdesjef Myles Platt.
 
Han oppfordret også folk til å alltid bruke elektronisk utstyr i henhold til produsentens instruksjoner, og alltid sørge for at ingen elektroniske gjenstander blir ladet over natten eller uten tilsyn over en lengre periode.

- Bland ikke deler

- Bland heller ikke deler fra forskjellige e-sigaretter. bare bruk originale ladere eller kabler som følger med, og forsikre deg om at du kjøper elektrisk utstyr fra en pålitelig kilde, sa Platt.

Siden januar i år skal det ha blitt registrert ni branner som følge av e-sigaretter på Merseyside i den engelske storbyen Liverpool.

Les også: E-sigaretter er farligere enn du tror (krever abonnement)

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments