Mann (38) fra Hordaland drept i serbisk grenseby

(Dagbladet): Politiet fikk seint lørdag kveld varslet den nærmeste familien i Norge til en 38 år gammel mann, som lørdag morgen ble skutt og drept av serbisk politi i grensebyen Presevo mellom Serbia og Makedonia.

Det bekrefter operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistriktet overfor Dagbladet ved 23-tiden.

Ifølge Utenriksdepartementets pressetalsmann Frode Overland Andersen har ikke UD seint lørdag flere bekreftede opplysninger om saken enn tidligere i dag.

- Vi har fått oppgitt en identitet, men har ikke fått de bekreftelsene vi har bedt om, sier Overland Andersen til Dagbladet.

Skutt av spesialstyrker

Navngitte kilder i serbisk politi og rettsvesen opplyser til serbisk- og albanskspråklige nyhetsnettsteder og til den serbiske nasjonalkringkastingen RTS at nordmannen ble skutt av spesialstyrker ved 07.45-tiden lørdag.

Politiet skal ha blitt tilkalt like over klokka 07 i forbindelse med en krangel mellom nordmannen og en annen person.

Da skal nordmannen ha angrepet en politimann med murstein, tatt våpenet hans og skutt mot en minibuss med grensepoliti på vei hjem etter vaktavløsning.

Så skal han ha forskanset seg i en leilighet han disponerer i sentrum av byen sammen med sin kone, som er makedonsk statsborger.  Politiet skal ha stormet leiligheten, og det var da den norske statsborgeren ble skutt og drept.

Bevoktet grense

Det er store politistyrker i Presevo, som er en av de viktigste grenseportene inn i Serbia og videre inn i Ungarn og Schengen av flyktninger fra Syria, Midtøsten forøvrig og fra Afrika. Våpensmugling er også en årsak til den intense grensekontrollen.

Presevo med om lag 35 000 innbyggere har stor majoritet av innbyggere med albansk bakgrunn.

Men politisjefen i provinsen Pcinjas hovedstad Vranje sier til lokale medier at konflikten som den norske statsborgeren var innblandet i, ikke har noe med etniske motsetninger i gjøre.

Sunday, January 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments