Manchester City scoret sju mål på en omgang

Manchester Citys Frank Lampard er i strålende form om dagen. Onsdag scoret 36-åringen to ganger da Sheffield Wednesday ble ekspedert ut av ligacupen med 7-0.

Midtbaneveteranen, som er på lån i den engelske storklubben fra New York City, berget søndag ett poeng for de lyseblå i storkampen mot gamleklubben Chelsea. Onsdag fulgte han opp i ligacupen.

Etter en målløs første omgang hjemme mot Sheffield Wednesday, serverte hjemmelaget et fyrverkeri av en innledning på den andre. Fire scoringer i løpet av 13 minutter, signert Lampard, Edin Dzeko, Jesus Navas og Yaya Touré, punkterte oppgjøret.

4-0-scoringen kom på straffespark etter at Wednesday hadde fått forsvarsspiller Kamil Zayatte utvist. Dzeko og innbytter Pozo ordnet ytterligere to City-mål før Lampard fikk æren av å runde av 7-0-seieren med sitt annet.

Manchester City mønstret et meget slagkraftig mannskap i onsdagens cupkamp. Betydelig mer reservepreget var Chelseas lag mot Bolton på Stamford Bridge, og José Mourinhos utvalgte måtte også slite atskillig mer for avansementet. Den franske 19-åringen Kurt Zouma sendte londonerne i ledelsen tidlig i kampen, men Matthew Mills utlignet like etter for gjestene.

Etter pause var hjemmelaget et strå hvassere enn Boltons langt mindre stjernetunge mannskap, og Oscars scoring ti minutter ut i annen omgang avgjorde kampen.

Slet lenge gjorde også Tottenham hjemme mot Nottingham Forest. Kampen sto og vippet på 1-1 inntil hjemmelagets Roberto Soldado fant veien til nettmaskene i det 83. spilleminutt. Harry Kane la på til 3-1 på tampen.

Soldado har slitt tungt etter at han kom til London-klubben i fjor sommer, og han har fått svært lite tillit på klubbens A-lag etter at Mauricio Pochettino overtok i sjefsstolen foran årets sesong. Sånn sett var nok onsdagens nettkjenning kjærkommen.