Må finne det savnede Malaysia Airlines-flyet innen 19 dager

(Dagbladet): De kjemper en kamp mot klokka.

Det har gått 10 dager og 12 timer (klokka 06.30) siden Malaysia Airlines-flyet forsvant sporløst fra radarene rundt 40 minutter etter at det tok av fra Kuala Lumpur på vei til Beijing.

Tømmes for strøm

Samtidig som dagene og timene går, tømmes «de svarte boksene» for strøm. Det er de som kan gi svaret på hva som egentlig har skjedd med flight 370.

Slike svarte bokser er solide saker som er vann-, støt- og brannsikker, og lagrer all informasjon om hastighet, kurs, høyde, i tillegg til alt som sies i flyets cockpit.

Men boksene har bare 30 dagers battertid. Det betyr at den omfattende leteaksjonen har 19 dager på seg før informasjonen er tapt.

Håpløst søk

Det er fremdeles et mysterium hva som har skjedd med Boeing 777-flyet, eller hvor det befinner seg. Det eneste etterforskerne er sikre på, er at flyet har forsvunnet som resultat av en bevisst handling.

Ingen vet hva som har inntruffet flyet eller hvor det befinner seg, og leteaksjonen framstår som håpløs med et potensielt leteareal på 70 millioner kvadratkilometer.

Mange har forhåpninger om at flyet vil bli funnet, men den malaysiske redningslederen Fareq Hassa har tidligere sagt at det ikke bare er som å lete etter en nål i en høystakk, men at høystakken bare blir større og større, og beveger seg med havstrømmene.

Mistanke mot piloter

I natt ble mistanken mot flyets piloter styrket etter at det ble kjent at svingen som førte flyet ut av sin planlagte kurs ble gjort gjennom et avansert datasystem.

Ifølge New York Times krever en kursendring sju eller åtte tastetrykk, og den ble trolig lagt inn av noen i flyets cockpit.

Det er tidligere bekreftet at flyets kommunikasjonssystem ble slått av med vilje og at flyet deretter endret kurs og fortsatte å fly i inntil sju timer.

Lørdag opplyste Malaysias statsminister Najib Razak at flyets forsvinning trolig skyldes en bevisst handling fra noen om bord. Malaysiske myndigheter etterforsker nå bakgrunnen til alle som var om bord.

Tuesday, March 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments