Little Steven: – Det eneste jeg ønsker meg til jul er at Gunhild skal bli frisk

(Dagbladet): – Kan jeg fortelle deg om mitt eneste ønske for denne jula?, spør Steven Van Zandt.

Det er ikke rent sjeldent at den amerikanske stjerna er i Norge. Musikeren, «Lilyhammer»-skuespilleren, forretningsmannen, komponisten og manusforfatteren har vært i Norge opptil fem måneder av gangen når suksesserien har blitt spilt inn. Bare i høst har han gjentatte ganger besøkt landet.

Dagbladet møter ham rett før jul, på hans siste besøk i Norge i år.

- Jeg har ett juleønske for i år. Alt jeg ønsker meg denne julen er at Gunhild Stordalen blir helt frisk.

Alvorlig syk

I slutten av november ble Steven Van Zandt kjent med at Gunhild Stordalen kjemper sitt livs kamp.

Legen og miljøforkjemperen lider av den sjeldne og dødelige sykdommen systemisk sklerose. I et lengre intervju i Dagens Næringsliv fortalte Stordalen at hun hadde fått påvist den livstruende diagnosen, som er en bindevevssykdom som angriper mange organer og gir uttalt bindevevsdannelse.

Her ble det også kjent at hun og mannen Petter Stordalen kommer til å tilbringe julen og nyttår på sykehuset i Utrecht i Nederland hvor hun får stamcelletransplantasjon. Der kommer de til å være langt ut i 2015.

- Hun er en fantastisk kvinne. Det er helt forferdelig å høre at hun er syk. At hun blir frisk er mitt eneste og høyeste ønske, sier Van Zandt, som er god venn av paret. Han bodde blant annet to måneder i strekk på Stordalens «The Thief» da han spilte inn TV-serien «Lillyhammer» og er selvskreven på gjestelista når paret arrangerer fest.

Har samlet musikken

Steven Van Zandt har siden siden første soloturné i 1982 vært en ekte Norgesvenn. De siste fire årene har han jobbet på millionsuksessen «Lilyhammer» sammen med NRK og produksjonsselskapet Rubicon. Serien er nå solgt til over 130 land.

Hovedrolleinnehaver Van Zandt, bedre kjent som «Little Steven», er inne på manus-, regi- og finaniseringssida, i tillegg til å spille mafiabossen Frank Tagliano. Nå har han også samlet all musikken fra de tre sesongene på ett album.

- Vi startet med ideen om å forene Amerika og Norge musikalsk. For kjenningsmelodien var det derfor et soleklart valg for meg å blande moderne amerikansk jazz med norsk folkemusikk. Det er et bra sted å starte for å representere serien, for på den måten å symbolisere kombinasjonen av to verdener, sier han til Dagbladet.

Gir ut 50 låter

Soundtracket «Lilyhammer: The Score» inkluderer 50 låter, skrevet av Steven Van Zandt gjennom de tre sesongene.

Han har lekt seg med musikken og forent blant annet ulike norske, brasilianske og amerikanske toner av jazz og folkemusikk.

- Musikken på dette albumet er omtrent den eneste musikken jeg har lagd de siste fire årene, og jeg er ganske stolt av den, sier Van Zandt, som også selv synger fire låter på albumet. Deriblant 

- Lilyhammer appellerer til et så bredt internasjonalt publikum, at jeg musikalsk har kunnet spille på mange ulike strenger og sjangre. I serien kan vi kun spille 15 sekunder her og 30 sekunder der, og musikken ligger da gjerne som et teppe under dialog. Jeg ønsket at disse fantastiske norske og amerikanske musikerne fikk den plassen de fortjener til å bli hørt, sier han.

- I tillegg til å komponere «The score» er Van Zandt også music supervisor som betyr at han velger alle låter som brukes i serien, så når du hører The Clash eller Turboneger i «Lilyhammer», er det musikk han har valgt og frikjøpt. Her har hans kontaktnett hjulpet serien veldig ved at vi nok ikke vi ville fått tilgang på så fantastisk musikk uten hans kontakter, sier pressesjef for serien i Rubicon, Tonje Næss.

Tuesday, December 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments