Lime-brødrene siktet for helerier på totalt 33 millioner

(Dagbladet): Siktelsene mot to av de menneskehandel-siktede hovedmennene i Lime-saken er nå utvidet.

Etter det Dagbladet erfarer er Sajid Hussain (38) nå også siktet for grovt heleri av 22 millioner kroner. Hans ett år yngre bror Sajjad Hussain er siktet for heleri av 11 millioner kroner.

Den alvorlige utvidelsen av saken er knyttet til påstått overforbruk i perioden 2008-2013, blant annet i form av eiendomskjøp.

- Jeg kan bekreftet at siktelsene nå er utvidet for to av mennene som sitter fengslet, til å gjelde heleri av store millionbeløp. Dette er basert på forbruksanalyser der vi mener å kunne konstatere at de har brukt langt mer penger enn det de kunne ha hatt tilgang til på lovlig vis, sier politiadvokat Anja Stenersen ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Har analysert forbruk

Politiet vil ikke bekrefte Dagbladets opplysninger om de nøyaktige beløpene. Forbruksanalysen omfatter også Hussain-brødrenes ektefeller, da privatøkonomien framstår som blandet. 

Både Økokrim og Skatt Øst bistår politiet i den økonomiske delen av etterforskningen av det store sakskomplekset, og det er ventet store inndragningskrav mot flere av de siktede.

- Mye av den foreløpige forbruksrapporten dreier seg om eiendomskjøp, men det er også snakk om andre typer forbruk. Samtidig er det en del daglig forbruk som ikke er tatt med, så heleriene kan etter vår mening øke ytterligere i størrelse, om det er skjellig grunn til å mistenke at heller ikke dette kan ha vært dekket av lovlige midler, sier Stenersen.

- Truet vitner

I tillegg til heleridelen er siktelsen mot Sajjad Hussain nå også utvidet til å gjelde vitnepåvirkning, etter Straffelovens § 132a. Det skjer etter at han i forkant av at han ble pågrepet blant annet skal ha forsøkt å presse eller true de antatte menneskehandel-ofrene til taushet.

- Selv om han ennå ikke var pågrepet hadde han forstått at han hadde interesser å skjerme. Vi mener at han ved bruk av pressmidler, blant annet utsagn som kan tolkes som trusler, har forsøkt å påvirke både fornærmede og andre vitner, sier Stenersen til Dagbladet. 

For to uker siden skrev Dagbladet at også lillebroren til Sajjad og Sajid Hussain da ble pågrepet, for nettopp vitnepåvirkning. Disse truslene skal ha skjedd etter pågripelsen av brødrene hans og i en lengre periode.

Totalt sitter rundt 13 personer varetektsfengslet i Lime-saken, som dreier seg om både menneskehandel, bedragerier, heleri og andre forhold.

Menneskehandel-delen av saken er knyttet til utenlandske arbeidere i butikkjeden som skal ha vært utsatt for tvangsarbeid.

Også foreldrene til Hussain-brødrene sitter fengslet i saken, men Nedre Romerike tingrett besluttet i dag å løslate ektefellene. Politiet har begjært oppsettende virkning til fengslingsspørsmålet er behandlet av lagmannsretten.

Dagbladet har i dag ikke fått tak i de helerisiktede brødrenes forsvarere.

Wednesday, December 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments