Leste aldri brevet som skulle sikre at viljen hans ble fulgt

(Dagbladet): Flere timer på overtid har justisminister Anders Anundsen (Frp) nå svart på Stortingets spørsmål om asylbarnsaken.

I brevet skriver han at han aldri leste ikke brevet som skulle sikre at hans politiske føringer ble fulgt, selv om han fikk en kopi fra Politidirektoratet.

I svaret skriver han også at POD har anslått at 49 flere lengeværende asylbarn kunne ha blitt sendt ut av Norge, om det var slik regjeringens politiske føringer ikke hadde blit plukket opp av politiet.

Les hele svarbrevet her.

Med to ukers svarfrist skulle justisminister Anders Anundsen (Frp) innen klokka 15 i dag sende Stortingets kontrollkomite sin redegjørelse.

Allerede tidligere i dag ble det imidlertid klart at Justisdepartementet ikke maktet å holde seg til fristen – noe som betyr at komiteen måtte skyve på dagens møte for å kunne behandle Anundsens svar.

- En samlet komité er enig om at denne saken er så viktig at den må få en politisk behandling før året er over. Men det er høyst uvanlig på alle vis med kveldsmøte siste fredag før jul, sa leder Martin Kolberg (Ap) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til NTB i ettermiddag.

Her kan du lese Stortingets kontrollkomites første og andre brev til justisministeren.
 

Mellomtittel

Har beklaget i Stortinget

Sakens kjerne er enigheten mellom regjeringspartiene Høyre og Frp og støttepartiene Venstre og KrF om å få på plass et nytt regelverk for asylbarn som har vært lenge i Norge. I påvente av regelendringen skulle Anundsen be utlendingsmyndighetene om ikke lenger å prioritere lengeværende asylbarn for utsending.

Det signalet plukket imidlertid Politidirektoratet aldri opp, og barn med flere års tilknytning til landet har i høst blitt hurtigutsendt.

Dette har skjedd selv om Anundsen har stått i Stortinget og forsikret at regjeringens behandling av de lengeværende asylbarna, var en «oppmykning» i forhold til den rødgrønne regjeringen.

Tross i at han i etterkant av Bergens Tidenes avsløring av at politiet ikke hadde endret praksis beklaget dette fra talerstolen i stortingssalen og få dager seinere landet den lenge etterlengtede avtalen om lengeværende asylbarn med KrF og Venstre, er han ennå ikke ute av ilden.

Stortingets kontrollkomite kan i kveld konkludere med kalle den forrige stortingsperiodens komitéleder inn til høring dersom de ikke sier seg fornøyd med svarbrevet.

Som Dagbladet omtalte tidligere i dag, forreliggere allerede velgernes dom. De er langt fra fornøyd med justisminsiterens håndtering av saken: 38 prosent mener Anundsen har håndtert saken om lengeværende asylbarn dårlig. Bare 16 prosent synes han har håndtert det godt.

Friday, December 19th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments