«Lena» feide med seg 20 vindrekorder

Hordaland var verst rammet av ekstremværet «Lena» natt til søndag.

Mange vestlendinger våknet til strømløse hus, trær som sperrer veien og hagemøbler som er borte, ifølge politiet.

Ved kysten av Sogn og Fjordane herjer det fortsatt full storm, mens vinden har løyet i både Hordaland og Rogaland i løpet av morgentimene søndag.

Politiet i Hordaland har fått inn mange meldinger gjennom natta om veltede trær og folk som har mistet strømmen.

– Det er mange takplater som har fløyet av gårde, trær som helt eller delvis sperrer veier, eller har falt over strømledninger og ført til at folk har mistet strømmen, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Båter i havsnød

Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) har rykket ut til flere båter og seilbåter som ikke kom seg i land på egen hånd da uværet tiltok lørdag kveld.

– Ekstremværet ble så kraftig som varslet. Det ble satt hele 13 vindrekorder for august i Hordaland, og 7 vindrekorder i Rogaland.

- I begge områdene har det roet seg i løpet av morgentimene, mens det ved kysten av Sogn og Fjordane fortsatt er full og til dels sterk storm, opplyser vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

Forsinket danskebåt

Danskebåten som går fra Stavanger til Hirtshals vil bli flere timer forsinket søndag, som følge av uværet.

- Det har vært sterk vind og bølger på rundt seks meter. Det har gitt betydelige forsinkelser, sier direktør for Fjord Line Danmark, Gert Balling, til Stavanger Aftenblad.

I Sogn og Fjordane opplyser politiet at de har fått melding om en del trær som sperrer av veier. En person kom seg ikke ned fra fjellet på grunn av uværet lørdag kveld, og måtte søke ly.

Til sammen 700 kunder mistet strømmen i Agder-fylkene, etter at trær falt over strømledningene.

Søndag morgen opplyser Agder Energi at alle kundene har fått tilbake strømmen, ifølge Fædrelandsvennen.Det er ikke meldt om personskader som følge av ekstremværet.

(NTB).

Sunday, August 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments