Latterliggjør magiker etter svevestunt

(Dagbladet): Magikeren Steven Frayne (31), bedre kjent som Dynamo har tidligere fortalt til Dagbladet at han aldri kommer til å avsløre triksene sine. Men under et stunt i London onsdag kan det se ut til at han gjorde nettopp det – om enn høyst ufrivillig.

Tilfeldig forbipasserende fikk seg et overraskende syn da en mann tilsynelatende svevde mellom tårnene i skyskraperen The Shard, 310 meter over bakken.

- Man kan vel trygt kalle dette historiens høyeste svev, skrøt han på sin Facebook-side etterpå.

Avslørt av tilskuere

Mange skuelystne dro fram mobilen og knipset bilder av det spektakulære stuntet, som raskt spredde seg i sosiale medier.

Men all oppmerksomheten skulle vise seg å slå svært negativt ut for den populære magikeren.

For på flere av bildene var vaierne Dynamo var festet til godt synlig.

Sånt får Twitter til å koke, og flere moret seg på tryllekunstnerens bekostning.

- Eh, ikke så mye til sveveillusjon hvis man kan se vaierne, skriver en bruker.

En annen hevder at folk kunne se magikeren bli heist ned fra et helikopter, og at han ble løsnet fra festene etterpå.

Avisa The Telegraph kommenterer på sedvanlig tørt britisk vis at fansen ble skuffet over at magikeren ikke kan fly på ordentlig.

- Alt kommer for en dag

Om det hele var en glipp eller om Dynamo i god magikerstil får fadesen til å forsvinne, er likevel uvisst. Selv brøt han tausheten i går.

- Elsker spekulasjonen rundt gårsdagens Shard-svev – selv om ting ikke alltid er slik de ser ut. Alt vil komme for en dag, skriver han på Twitter.

Han møtte også kritikerne med en god porsjon humor. «Skal se denne i kveld,» skrev han og la ut et bilde av seg selv glisende med en DVD av tv-serien «The Wire» i hånda.

Dynamo regnes som en av verdens fremste magikere, og har blant annet forbløffet fotballspilleren Rio Ferdinand.

I noen av illusjonene sine har han tilsynelatende forsvunnet i løse lufta, gått på elva Themsen og gått tvers igjennom en glassvegg. Ofte gjennomfører han stuntene sine i store folkemengder.

- Improviserer

Dagbladet har tidligere spurt Dynamo om han noen gang er blitt avslørt når illusjonene utføres i full offentlighet.

- Nei, det har aldri skjedd, enkelt og greit fordi jeg improviserer så mye. Så når noe går galt og jeg ikke klarer det jeg prøver på, så vil uansett publikum bli like imponert av noe helt annet. Det blir som en komiker som mislykkes med en vits, da vender en dyktig komiker det til noe enda morsommere, svarte han.

Så gjenstår det å se om de synlige vaierne var et velplassert PR-triks, eller om selv Dynamo rett og slett ikke kan fly på ordentlig. 

Friday, August 29th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments