Larvik-skytter pessimist før kamp mot Norge: – Vi hadde bare fem dager sammen før EM

• Norge – Polen, klokka 18.15.

DEBRECEN (Dagbladet): Polen tapte bronsefinalen mot Danmark i VM i Serbia i fjor, men er ikke i nærheten av å lukte på medalje under dette europamesterskapet.

Før kveldens hovedrundekamp mot Norge står polakkene med null poeng, og er sjanseløse på å kvalifisere seg til fredagens semifinaler i Budapest.

Polakkenes skytterstjerne, Larvik-spiller Alina Wojtas, mener dårlige forberedelser må ta mye av skylden for at de ikke har klart å følge opp fjorårets VM-suksess.

- I en læringsfase

- Før dette mesterskapet hadde vi bare fem dager sammen. Det er veldig liten tid. Vi er heldige som er i hovedrunden, og vi er fortsatt i en læringsfase, sier Alina Wojtas til Dagbladet.

På sitt beste spiller polakkene feiende flott håndball. De var også nære på å ta versnasjonen Ungarn i forrige kamp, men ramlet sammen det siste kvarteret. Det siste mener hun har vært typisk for laget i dette mesterskapet.

- I hver kamp har vi mellom ti og 20 minutter hvor ingen ting funker. Det kan vi ikke ha mot Norge, om vi skal ha en sjanse til å vinne. Men det blir uansett tøft; for meg er Norge den største gullfavoritten i EM. Dere har gode spillere i alle posisjoner, sier Wojtas til Dagbladet.

Hyller Nora

- Hva kan dere ta Norge på?

- Om vi skal ha sjanse, så må vi spille hardt i forsvar, fra første til siste minutt – ikke bare i 45 minutter. Og vi må ha fokus og konsentrasjon i angrep. Det vil være nøkkelen til suksess, sier hun.

Hun gleder seg spesielt til å møte lagvenninnene i Larvik i kveld.

- Norge er en stor håndballnasjon, og Nora Mørk er en av de beste spillerne i verden. Jeg lærer mye av henne, og er heldig som spiller sammen med henne i Larvik.

Nora: – Nøkkelspiller

Nora Mørk ser også fram til å møte klubbvenninna i Larvik, og mener at nøkkelen til å ta Polen ligger i å stoppe Alina Wojtas. Den polske skytteren har scoret 17 mål på 34 skudd så langt i EM – seks mål mer enn Norges toppscorer Heidi Løke.

- Alina er en nøkkelspiller for Polen, og for oss i Larvik. Hun er en utrolig god spiller som man må langt fram på, samtidig som hun også er bra bakover.

- Det går kanskje ikke så fort mellom nimeterne, men det blir viktig å stoppe henne. Og så er hun i tillegg en utrolig søt og snill person. Jeg er blitt veldiig godt kjent med henne, og synes hun er fantastisk. Det blir veldig hyggelig å se henne igjen, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Monday, December 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments