Langrennsløper testet positivt på EPO

SOTSJI (Dagbladet): Østerrikeren Johannes Dürr skal ha testet positivt på EPO.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

Testen skal ha blitt utført i Obertilliach i hjemlandet 16. februar. Østerrikeren skal ha reist hjem mellom øvelsene under OL, skriver TV 2.

Dagbladet får det bekreftet fra vanligvis sikre kilder i Sotsji.

Sjokk før femmila

Det er et sjokk før morgendagens femmil hvor 26-åringen ville vært en av utfordrerne. Men nå skal han altså være utestengt fra den siste langrennsøvelsen.

Landslagstrener Trond Nystad sa til adressa.no i dag at han trodde Dürr kunne overraske på morgendagens femmil.

Alvorlig

I motsetning til tyske Evi Sachenbacher-Stehle, som testet positivt på dopet metylhexanamin, skal det dreie seg om EPO i Dürrs tilfelle, noe som er langt mer alvorlig. Det er bloddoping eller EPO dopingjegerne jakter mest på.

Dette er heller ikke første gang det østerrikske langrennslaget nevnes i samme åndedrag som EPO.

Under OL i Salt Lake City i 2002 ble de østerrikske langrennsløperne Marc Mayer og Achim Walcher diskvalifisert fra lekene etter at utstyr for bloddoping ble funnet i bostedet deres.

God i Tour de Ski

I Tour de Ski 2013/14 kom Dürr på tredjeplass sammenlagt og ble dermed beste ikke-norske deltager. Det var hans første pallplassering i et verdenscuprenn.

Opp monsterbakken i Val di Fiemme gikk Johannes Dürr knallfort opp bakken, og med en snau kilometer igjen parkerte han Petter Northug.

Østerrikeren gikk raskest av alle opp alpinbakken, og tok igjen hele 1.30 på vinneren Martin Johnsrud Sundby på etappen.

Flere dopingavsløringer

Tidligere i mesterskapet har fire utøvere testet positivt for doping. Det gjelder den latviske ishockey-spilleren Vitalijs Pavlovs, den italienske bob-kjøreren William Frullani, skiskytter Evi Sachenbacher-Stehle og den ukrainske langrennsløperen Marina Lisogor.

Sunday, February 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments