Lagmannsretten: Barnefaren er ulovlig etterlyst

(Dagbladet): 10. juni ble søstrene Rajana (6) og Somaja (8) kidnappet, da de var på vei hjem til sine fosterforeldre utenfor Kongsvinger.

Jentenes biologiske far ble umiddelbart satt i sammenheng med den dramatiske barnekidnappingen.

Politiet bekreftet tidlig at han skal ha vært på stedet og oppholdt fosterforeldrene, mens to maskerte menn forsvant med de to små jentene.

Nå har Eidsivating lagmannsrett slått fast at politiet ikke har juridisk grunnlag for å pågripe den etterlyste faren – Mansur Mahashev (43).

Det var Kongsvinger tingrett som i en kjennelse 11. juni besluttet at den russiske statsborgeren kunne pågripes.

- Denne saken gikk for fort for både politiet og retten i Kongsvinger. Lagmannsretten har nå lagt til grunn at det faktum politiet presenterte til tingretten om at barnevernet hadde omsorgsansvaret var uriktig, og lagmannsretten legger til grunn at dette er avgjørende for spørsmålet om faren kan siktes, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

- Jeg tar det som en selvfølge at den internasjonale etterlysningen av min klient nå er slettet, sier advokat John Christian Elden.

Politiadvokat Irene Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt – som leder jakten på Mahashev og de to bortførte jentene – har i dag ikke vært tilgjengelig for kommentarer.

Kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug, i Hedmark politidistrikt, bekrefter at politiet er kjent med kjennelsen og at etterlysningen av faren til de kidnappede jentene er ulovlig.

- Vi jobber for fullt med denne saken, og vi tar avgjørelsen til Eidsivating lagmannsrett til etterretning, sier Dobloug.

Etter hva Dagbladet erfarer vil politiet på Kongsvinger forsøke å utferdige en ny etterlysning av Mansur Mahashev, som ikke er i strid med norsk lov.

Friday, June 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments