Kvinne i 20-åra livstruende skadd etter kollisjon mellom buss og bil


(Dagbladet): Politi, brannvesenet og ambulanse rykket i ettermiddag ut med store styrker etter en trafikkulykke i en rundkjøring ved Sørenga ved Ekebergtunnellen i Oslo.

En personbil hadde kollidert inn i sida på en rutebuss fra Ruter.

En kvinne i 20-åra ble livstruende skadd i kollisjonen, mens to menn kom fra sammenstøtet med lettere skader.

Bevisstløse

Nødetatene fikk melding om ulykke like over klokka fire i dag.

- Bilpassasjerene er skadd. De ble kjørt til Ullevål sykehus og omtales som alvorlig skadd, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Gulbrandsen, til Dagbladet.

Det var to passasjerer i bilen som først ble fraktet av ambulanse. Begge var bevisstløse da de ble ambulansen kjørte fra ulykkesstedet.

Sjåføren av ulykkesbilen ble senere fraktet til Ullevål sykehus. Han slapp unna med lettere skader. Alle tre i bilen var i 20-åra.

- Passasjerene i bussen blir iveratatt hvis de trenger det, men fraktes avgårde av en annen buss. Ingen i bussen ble skadet, sier Gulbrandsen.

Høy fart

- Det har nok vært høy fart inn i rundkjøringen. Det baserer vi på skadeomfanget på kjøretøy og personer. Det samme har kommet fram i vitneutsagn og spor på stedet, sier Gulbrandsen.

- Det ser ut til at bussen og bilen har kjørt i samme retning, og at det er en kollisjon i siden, sa Gulbrandsen kort tid etter ulykka.

Det ble gjennmoført undersøkelser på stedet i dag, og veien var stengt fra ulykka og fram til 17.30 i går kveld.

- Vi har undersøkt ulykkesstedet opp mot alle tekniske spor. Vi har også tatt beslag i begge kjøretøyene for tekniske undersøkelser, sier han.

Det har blitt tatt rutinemessige blodprøver av begge sjåførene.

Et stort antall utrykningskjøretøy rykket ut til ulykkesstedet i går ettermiddag.

Forklarer seg seinere

- Hendelsesforløpet er ikke helt avklart ennå. Det vi kan si er at personbilen har truffet bussen i sida i rundkjøringen. Sjåføren har forklart noe for politiet, men ble kjørt kjørt raskt til sykehus. Vi vil ta en grundig forklaring seinere, sier han.

Bussjåføren har også avgitt en kort forklaring, men vil tatt inn til avhør seinere. Bussjåføren ble tatt hånd om av arbeidsgiver i går kveld.

- Nå er vi inne i en fase hvor vi skriver rapporter og undersøker det vi har funnet, sier Gulbrandsen.

Sunday, January 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments