Kritisk til Tjeltas motedebut: Det blir nesten litt for dumt

(Dagbladet): I går viste skuespiller Pia Tjelta fram kolleksjonen hun har gjort i samarbeid med By Timo på Nationaltheatret i Oslo.

Jenny Skavlan, Maria Mena og Marian Saastad Ottesen var bare noen av kjendisene som fikk med seg showet, og i tillegg var Tjeltas skuespillerkolleger Agnes Kittelsen, Ane Dahl Torp, Ellen Dorrit Petersen, Ine Jansen, Lena Kristin Ellingsen, Mariann Hole og Petronella Barker hyret inn for den teatralske visningen av kjolene.

Kjendistrykket får den norske designeren Jone Nielsen til å reagere.

- Utrolig frustrerende

«Sorry asså….kjendis blir kjendis-designer og inviterer alle kjendisvennene sine-som alle syntes venninna hadde gjort verdens beste jobb`, helt objektivt der altså. Og skal si stanken av møllkuler aldri har vært strammere…», skriver Nielsen på sin Facebook-side.

Tjelta er langt fra den første norske kjendisen som prøver seg i klesbransjen. Både Jenny Skavlan, Charlotte Thorstvedt og Maria Skappel har designet for Bik Bok, mens Tone Damli i fjor slapp sin egen Designers Remix-kolleksjon.

Nielsen, som i dag er bosatt i Danmark, tror det store kjendisfokuset kan være skadelidende for unge, nyetablerte designere.

 - Jeg designer klær selv, og jeg blir frustrert over måten nye kolleksjoner har en tendens til å vist fram på i Norge. At det hele tida er den kjendisfaktoren som skal spille en rolle. Det er utrolig frustrerende for unge designere at det skal være faktoren for at man skal bli sett, sier Nielsen til Dagbladet.

Samarbeidet mellom Tjelta og By Timo har resultert i tolv, vintageinspirerte kjoler med en prislapp på mellom 2900 og 11 900 kroner.

Kronprinsesse Mette-Marit hadde i går, bare timer etter endt visning her i Norge, på seg en av Tjeltas By Timo-kjoler, på offisielt besøk i Ho Chi Minh i Vietnam.

- Blir for dumt

Nielsen mener at gårsdagens visning gjør at klærne selv mister fokus.

- Jeg har ikke noe imot Pia Tjelta, men det var en utrolig teit måte å vise fram en kolleksjon på. Det er jo By Timo det handler om, og de drukner for sitt eget lille grep her. De har virkelig slått på stortromma og dratt inn alt som kan krype og gå av noen av de største kjendisene vi har i Norge, sier Nielsen, og fortsetter:

- Det blir nesten litt for dumt, for selvfølgelig støtter de venninna si. Det er ingen av de som kommer og sier at Pia har gjort det skikkelig dårlig. Det er sikkert noen som synes det, men de kommer ikke til å si det. Det er superkomisk og typisk Norge.

Verken Pia Tjelta eller Tine Mollatt ønsker å kommentere saken.

Friday, March 21st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments