Kristiansen samtykker til utlevering til Norge: Han har det etter forholdene OK

ROTTERDAM (Dagbladet): Kim Andreas Kristiansen (23) ble i dag varetektsfengslet i 20 dager i tingretten i Rotterdam.

Han samtykker til utlevering til Norge, og vil snakke med politiet, men bare i Norge. Det opplyser hans forsvarer A. T. Tilburg etter dagens fengslingsmøte.

Utleveringen til Norge vil ta fra noen dager til et par uker. Kristiansen vil i mellomtiden sitte i et fengsel i distriktet, men advokaten har ikke anledning til å røpe hvilket.

- Han har det etter omstendighetene OK, sier advokaten.

Lukkede dører

Kristiansen hadde anledning til å uttale seg om skyldspørsmålet i retten, men valgte å ikke gjøre dette.

- Han ønsker at norske myndigheter skal ta forklaringen hans, sier Tilburg.

Fengslingsmøtet ble holdt for lukkede dører.

Den nederlandske advokaten har ikke hatt kontakt med Lippestad. Det er ikke planlagt nye avhør av 23-åringen fra nederlandsk side.

Den norske ambassaden i Haag har ikke vært involvert i saken, verken forut for eller etter at Kristiansen meldte seg ved en politistasjon i Rotterdam sentrum mandag.

- Dette er en ren politisak, og vi har ingen rolle i det hele tatt. Han har ikke ytret noe ønske om konsulær bistand, sier Niels Jacob Justesen ved den norske ambassaden til Dagbladet.

Kristiansen meldte seg mandag, etter å ha vært på flukt fra politiet i rundt ti dager.

Er avhørt

Politiet i Nederland har avhørt den norske 23-åringen, men vil ikke si hva som har kommet fram i avhørene.

Heller ikke norsk politi har villet avsløre hvordan Kristiansen stiller seg til drapssiktelsen.

«Siktede er foreløpig avhørt av politiet i Rotterdam. Vi ønsker ikke å kommentere om han har kommet med innrømmelser eller andre viktige opplysninger knyttet til drapet i avhøret», heter det i en pressemelding fra Gudbrandsdal politidistrikt i går.

Vil ha Lippestad

Kristiansen har fått oppnevnt en nederlandsk forsvarer, men har så langt ikke formelt fått oppnevnt advokat i Norge. Det har kommet fram at Kristiansen ønsker seg Geir Lippestad som sin advokat.

Etter det Dagbladet forstår vil Lippestad ta på seg oppdraget.

- Jeg har ikke snakket med Kristiansen eller den nederlandske forsvareren. Jeg venter til jeg er formelt oppnevnt av retten der før jeg tar kontakt, sier Lippestad til Dagbladet.

Torsdag 14. august fant politiet likrester i et bål ved et skogsområde i Øyer. levningene var da så ugjenkjennelige at politiet først var usikre på om de kunne stamme fra et menneske. Først etter DNA-analyse ble det klart at det dreide seg om et drap, og at den drepte var 58 år gamle Bjarte Hansen.

Den drapssiktede 23-åringen og stefaren, Bjarte Hansen, bodde i en sokkelleilighet bare noen få kilometer fra stedet der liket ble funnet. Politiet mener at leiligheten kan være drapsåstedet.

Kristiansen ble etterlyst for drapet mandag 18. august, men ble da ikke etterlyst internasjonalt.

Wednesday, August 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments