Krisemåling for Siv: Frp blir nå målt til den laveste oppslutning siden 1997

(Dagbladet:) På Dagbladets siste partibarometer, gjennomført av Ipsos MMI, synker Frp med 2,2 prosent, til historisk dårlige 12,8 prosent, fra februar måned. Dette er de laveste tall Ipsos MMI har målt for Frp for Dagbladet siden 1997.

-Jeg tror egentlig ikke at Frp har gjort noe negativt den siste måneden.

- De har sittet musestille i båten, mens det heller er Høyre og KrF som har tabbet seg ut i det siste, sier Frank Aarebrot, professor i sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen, og viser til reservasjonsrettssaken.

- Ei klype salt

Professor Aarebrot er ikke overrasket over Frp-fallet. Helt siden Bondevik I-regjeringen har småpartiene som har sittet i regjering opplevd samme utvikling.

- Dette har rammet alle småpartiene: De blir spist opp av de store, og akkurat dette må være rimelig frustrerende for Frp-statsrådene, sier Aarebrot til Dagbladet.

Parlamentarisk leder i Frp, Harald Nesvik, sier han «ikke er bekymret».

- Ingen liker dårlige målinger, men vi må se dette over tid. Denne uka hadde vi over 15 prosent i DN, og det er ikke noe som skulle tilsi at vi skal ligge på tallet i Dagbladet-målingen. Jeg tar det med ei klype salt, sier Nesvik.

Nesvik tror ikke på Aarebrots tanke om at Frp er et småparti som blir spist opp av regjeringsmakker Høyre.

- Det er drastisk å kalle Frp et småparti. Vi er det tredje største partiet på Stortinget. Vi jobber hardt og er tålmodige. Det vil bære resultater på sikt.

SV over sperregrensa

Målingen viser videre at SV karrer seg over sperregrensa for første gang i år. De får en oppslutning på fem prosent, noe som er 1,7 poeng fram siden februar. De store partiene holder seg stabile.

Arbeiderpartiet er fortsatt landets største parti, med en oppslutning på 33,7 prosent. Det er marginalt tilbake fra februar. Høyre får 27,6 prosent, en framgang på 1,1 poeng.

Ingen havner under sperregrensa, men KrF er nærmest.

De går denne måneden tilbake 0,7 poeng fra 5,3 til 4,6. Senterpartiet oppnår 4,9, en framgang på 0,2 poeng. Venstre gjør det best i sentrum, de går fram 0,3 poeng til 5,5. Miljøpartiet De Grønne er stabile på 3,1 prosent.

Målingen ville endret sammensetningen i Stortinget i favør av de rødgrønne.

Den borgerlige blokken av Høyre, Frp, Venstre og KrF ville blitt redusert fra 96 til 87 mandater. Høyre og Venstre ville fått like mange mandater som i dag, mens Frp ville fått sju færre og KrF to færre.

De rødgrønne ville fått 80 mandater. Ap ville fått ni flere enn i dag, SV en mer og Senterpartiet to færre.

Sunday, March 30th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments