Kripos skal finne årsaken

(Dagbladet): Kripos sender nå både kriminalteknikere og taktiske etterforskere til Lærdal for å bistå lokalt politi i arbeidet med å finne selve brannårsaken. Det er foreløpig ikke kjent hvordan infernoet i bygda startet i går kveld, men politiet vet hvilken bolig som først tok fyr.

- I en så omfattende sak er det helt naturlig at vi nå ber om bistand fra Kripos, både taktisk og teknisk, sier pressekontakt Nils Erik Eggen i Sogn og Fjordane politidistrikt, til Dagbladet.

Han opplyser at Kripos-etterforskerne trolig drar fra Oslo i dag, men at det trolig er lenge til brannruinene er kjølt ned nok til å gå inn i.

- Det tekniske arbeidet kan neppe starte før utpå dagen imorra, sier Eggen.

Tung ekspertise

Kripos har en egen brann- og eksplosjonsgruppe som kan mobilisere både spesialiserte branningeniører, eksperter på elektriske anlegg og brannhundeførere til åstedsgranskning i ruinene.

Samtidig vil trolig taktikere med erfaring fra blant annet kompliserte drapssaker bistå med å koordinere vitneavhør og andre undersøkelser for å sjekke alle muligheter.

I tillegg til å finne arnested og sannsynlig hendelsesforløp kan etterforskerne blant annet avdekke om bygninger har vært i forskriftsmessig stand.

- Skal nøste i det

Ifølge Eggen er det ikke loggført noen konkret årsak til brannen foreløpig.

- Årsaksforholdet har foreløpig ikke vært et tema. Vi vet at dette startet i et hus i Kyrkjegata, men vi må nøste litt mer i det. Foreløpig har naturlig nok konkrete etterforskningsskritt blitt nedprioritert, men det vil fra nå av stå på agendaen for politiet, sier politiets pressekontakt.

Den første meldingen om brann kom da en person i nabolaget varslet om at et hus i Kyrkjegata var overtent, klokka 22.54.  Så haglet nødtelefonene om den dramatiske utviklingen den kraftige vinden førte til.

- Klokka 23.22 kom det melding om at det brant i tre hus. To minutter seinere ringte noen inn at det var glør over hele Lærdalsøyri, opplyser Eggen.

23 hus ble totalskadd i branninfernoet i natt. Rundt 50 personer ble innlagt på sykehus, mens like mange ble behandet for røykskader uten at det var behov for innleggelse.

Sunday, January 19th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments