- Kraftige eksplosjoner høres i Mariupol i Øst-Ukraina

Det høres kraftige eksplosjoner ved havnebyen Mariupol sør i Ukraina lørdag kveld, melder TV 2. Dette til tross for våpenhvilen som trådde i kraft fredag ettermiddag.

- Det er store eksplosjoner, trolig fra artilleri, ved havnebyen Mariupol lørdag kveld. Det kan også være ukrainske stillinger, plassert øst for Mariupol, som skyter tilbake. Uansett er våpenhvilen brutt, sier TV 2-journalist Øystein Bogen, som befinner seg i byen.

Kilder sier til Sky News at det er hørt eksplosjoner øst for havnebyen lørdag kveld. BBCs korrespondent på stedet melder om heftig granatild, som skal ha pågått siden 21 norsk tid i kveld.

LES OGSÅ: Våpenhvilen er bare et første skritt for å lege såret, skriver Dagbladets Morten Strand fra Kiev

Prorussiske opprørere i Ukraina anklaget tidligere i dag regjeringen i Kiev for å ha brutt våpenhvilen som trådte i kraft fredag.

Ukrainske militærenheter avfyrte flere missiler mot opprørsstillinger etter at våpenhvilen trådte i kraft fredag, hevder et høytstående medlem i nasjonalforsamlingen opprettet av den selverklærte opprørsrepublikken Donetsk, overfor nyhetsbyrået AFP.

Etter en telefonsamtale i dag ble likevel Ukrainas president Petro Porosjenk og Russlands Vladimir Putin enige om at våpenhvilen «stort sett holdt» til tross for meldingene om brudd.

Våpenhvilen, som ble undertegnet i Minsk i Hvite-Russland fredag, innebærer blant annet et forbud mot troppeforflytninger.

Sunday, September 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments