Kowalczyk om sitt bitreste nederlag

(Dagbladet): I et leserinnlegg i en av Polens største aviser, Gazeta, forteller Justyna Kowalczyk om det omstridte forholdet til Marit Bjørgen.

For litt over en uke siden kom hun med et nytt stikk mot Marit Bjørgen og hennes fritak fra astmamedisin.

I leserinnlegget tar hun igjen opp Bjørgens bruk astamedisin. Under et verdenscuprenn i slovenske Rogla ble hun klar over Bjørgens bruk.

Sjokkert

- Vi satt bak bordet og ble utspurt av journalistene. På et tidspunkt begynte Bjørgen å fortelle at hun var veldig lykkelig for hun fikk dispensasjon for å bruke astmamedisin. Etter det kom det mer konkret om hvor mye større hennes lungekapasitet og ytelse blir av bruken. Jeg satt rett ved siden av og fikk hakeslepp, så det ga gjenlyd i gulvet, skriver Kowalczyk.

Mer ønsker hun ikke å gå inn på Bjørgens bruk av medisinene. Rivaliseringen mellom de to har bare blitt sterkere siden. Nå forteller Kowalczyk at hun nærmest opplever kampen mot Bjørgen som «umulig».

- Man må alltid regne med Marit. Uansett om vi løper i fjellterreng, lavlandet, flat mark, går i dyp snø eller på is. Og den viktigste regelen er: Etter et svakt løp drar nordmenn ut for å trene. Hun kommer tilbake ti ganger sterkere. Gjentar igjen: Alltid! En bør frykte hennes tilbakekomster, skriver hun.

Det største tapet

VM i Holmenkollen ble en enorm suksess for de norske jentene. Med i Justyna Kowalczyks bagasje hjem lå det to sølvmedaljer. Ett av de var spesielt tungt å svelge for 31-åringen.

- Sesongen 2010/2011 tok jeg elleve andreplasser. For meg var den viteren et gjennombrudd. Jeg vant Tour De Ski og verdenscupen sammenlagt. Men det viktigste. 10 kilometer klassisk i Holmenkollen, tapte jeg.

- Rennet i Oslo var mitt største idrettsmessige nederlag. Det var for å være ærlig det eneste som har satt sitt spor, både i hjerte og i hodet. Jeg husker at mens ennå lå i snøen etter målgang, fullstendig utmattet, lovte jeg meg selv at fra nå av ville ti kilometer klassisk være min og bare min distanse, forteller Kowalczyk.

Monday, November 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments