- Kopierte kundenes bankkort og tok ut penger i utlandet

Politiet slo til mot rundt 20 adresser under «Operasjon Lime» tirsdag. 150 tjenestemenn deltok i den enorme politiaksjonen.

Under politiaksjonen mot boligadresser og Lime-butikker pågrep politiet til sammen 18 personer som er mistenkt for menneskehandel, svart inntekt og bedrageri.

Nå viser det seg at Lime-butikkene også kan ha svindlet sine egne kunder.

Allerede i juni var fire Lime-butikker, tre i Oslo og en i Drammen, anmeldt av banker for skimming.

- Bankene har anmeldt fire Lime-butikker for bruk av såkalte ghost-terminaler, som ikke er koblet opp mot bankenes systemer. Disse er brukt til å kopiere kundenes kort. De kopierte kortene er så brukt til å ta ut penger i utlandet, sier gruppeleder for skimminggruppa i Oslo politidistrikt, politiførstebetjent Inger Johanne Neset til Dagbladet.

Selv om skimminggruppa har kjent til anmeldelsene sinde juni er det gjort få etterforskningsskritt i saken.

- Vi har avventet fordi vi kjente til at Romerike og Kripos jobbet med en større aksjon mot kjeden, sier Neset.

Malaysia

I flere av de anmeldte skimmingtilfellene, er det tatt ut penger fra de norske daglivarekundenes kort i Malaysia, ifølge Neset.

- Felles for disse kundene er at de har kjøpt varer hos Lime. Ghost-terminalene har ikke vært koblet opp mot banken, og dermed har det ikke blitt trukket beløp for kjøpet. Deretter har det blitt trukket større summer fra utlandet, sier Neset.

Hun har ikke oversikt over hvorvidt det er beslaglagt skimmingutstyr i denne ukens politiaksjoner mot Lime-kjeden.

- Man ser ikke umiddelbart på en bankterminal om det er en ghost-terminal. Terminalene har et ID-nummer som  må sjekkes opp mot bankene, sier Neset.

Politiet har så langt ikke oversikt over hvor store beløp som skal ha gått tapt som følge av skimmingvirksomheten.

Advokat John Christian Elden, som representerer eier og daglig leder i Lime minipris, Sajjad Hussein (37), sier følgende om skimming-anklagene:

- Jeg har fra politiet senest i dag fått bekreftet at min klient kun er siktet for såkalt menneskehandel uten endringer siden det de påsto for fire uker siden. Når de ikke fremmer anklager annet enn i pressemeldinger, blir det umulig å forholde seg til.

Sju i samme familie

Hele sju personer i samme familie er nå besluttet varetektsfengslet i full isolasjon i Lime-komplekset.

Mens brødrene Sajjad og Sajid Hussain, deres søster og en ektefelle alle er siktet for grov menneskehandel eller medvirkning, mener Nedre Romerike tingrett det også er skjellig grunn til å mistenke begge foreldrene deres for grovt heleri.

Friday, September 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments