- Kom dere hjem mens det fortsatt er mulig

(Dagbladet): Kanadiske myndigheter har bedt alle sine landsmenn om å forlate de vestafrikanske landene som er hardest rammet av ebola, melder nyhetsbyrået AFP.

- Vi ber kanadiere som oppholder seg i Sierra Leone, Guinea og Liberia om å vurdere å komme seg hjem mens det fortsatt er mulig, sier landets helseminister Rona Ambrose.

Kontrolleres ved flyplasser

Myndighetene har bestemt at alle som reiser til Canada fra ebolautsatte land skal kontrolleres ved landets flyplasser.

- Risikoen for kanadiere her hjemme er veldig liten. Men vi vil kontrollere alle som kan ha vært i kontakt med viruset, for så å bestemme om det er behov for ytterlige helsetiltak.

Jay Keystone, en kanadisk lege ved et sykehus i Toronto, mener helsesjekk ved flyplasser har lite for seg.

- Det er for det meste bortkastet tid. Dette er kun gjort for at folk i landet skal føle seg tryggere, sier han til CBC.

- Det er svært, svært usannsynlig at dette vil stoppe ebola fra å komme inn i Landet, forteller han videre.

Ikke i Norge

Onsdag denne uken døde en ebolasmittet liberier på et sykehus i Texas. Som et resultat av ebolaepidemien har det også blitt innført medisinsk sjekk av alle passasjerer som kommer til USA fra ebolarammede områder. Torsdag fulgte også myndighetene i Storbritannia opp med liknende tiltak.

Mandag denne uken ble det bekreftet at en norsk kvinnelig helsearbeider for Leger uten grenser var blitt smittet av ebola i Sierra Leone.

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet i Norge samarbeider fortløpende om ebola-utviklingen. Etter et møte fredag kom de fram til at det foreløpig ikke tilrådes helsesjekker ved norske flyplasser for reisende som kommer fra Vest-Afrika.

- Personer som reiser fra de aktuelle landene blir sjekket når de forlater landene. Helsesjekker, som for eksempel temperaturmåling, er ikke faglig godt begrunnet, sa assisterende helsedirektør Cecilie Dae til Dagbladet på fredag.

Vokser for hver dag

Ebola-utbruddet startet i Guinea i februar, før det spredte seg til Liberia og Sierra Leone. I mars slo Leger uten grenser full alarm.

Viruset har så langt krevd over 4000 menneskeliv, ifølge WHO. Hver pasient smitter i snitt to nye, og utbruddet vokser i størrelse og alvorlighetsgrad for hver eneste dag.

• Les også: 12 myter og fakta om ebola: Dette må du vite om dødsviruset

Saturday, October 11th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments