- Klippet opp gjerdet til flyplassen, snek seg inn i terminalen og åpnet ild

(Dagbladet): Mye er fortsatt uklart etter kveldens dramatiske og tragiske terroraksjon i Pakistans største by Karachi, der minst fem mennesker er drept.

Omkring fem menn bevæpnet med automatvåpen og granatkastere tok seg ifølge BBC inn på den gamle terminalen på flyplassen – som brukes til VIP-transport, privatfly og av pilegrimsreisende – delvis ved å klippe hull i gjerdet, delvis ved å bruke falske ID-papirer som indikerte at de var sikkerhetsvakter ved flyplassen.

Ifølge Dawn.com angrep terroristene fra tre sider. To av dem skal ha klart å ta seg inn i et fly – det er ikke kjent om det var folk i dette flyet.

Det skal ikke ha vært nordmenn involvert.

- Vi har ikke fått noen informasjon om at det skal være noen nordmenn på flyplassen. Den norske ambassaden i Pakistan følger tett med på situasjonen, sier pressevakt i Utenriksdepartementet Astrid Sehl til Dagbladet.

- Skuddveksling pågår

- Skuddvekslingen pågår. Vi vet ikke eksakt hvor mange angripere det er, men har mistanke om at det kan være fire til seks terrorister som har gått til angrep på flyplassen, sier polititjenestemann Rao Muhammad Anwar.

Gjerningsmennene er bevæpnet med automatvåpen og granater.

- Fire til fem terrorister har klart å komme seg til rullebanen, de er tungt bevæpnet med ammunisjon og grantater. Flyplassens sikkerhetsstyrke har stengt av området i samarbeid med politiet, sier en talsmann for sikkerhetsstyrken ifølge NTB.

Rullebanen

TV-bilder viser røyk som stiger opp fra en rullebane der fly står parkert.

Sjefen for hovedsykehuset i Karachi, Seemi Jamali, opplyser til nyhetsbyrået AFP at til sammen seks ofre er fraktet til sykehuset.

- Fem døde har blitt fraktet inn, og én såret er også tatt med til sykehuset, sier hun.

To av de drepte var sikkerhetsvakter ved flyplassen, mens to var ansatte i Pakistan International Airlines, ifølge sykehussjefen.

- En pågrepet

Ifølge Dawn.com er den pakistanske hæren satt inn, og skal nå delta i skuddvekslinger med terroristene.

Luftfartsmyndighetene i Pakistan skriver på Twitter at en av terroristene skal ha blitt pågrepet av politi, men det er ikke bekreftet av politiet.

Alle fly er blitt dirigert vekk fra Karachi, og alle veiene rundt flyplassen er sperret av hæren.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.

Sunday, June 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments