Klager på gulvet timer før EM-finalen: Det skinner

EM-finale: Norge – Spania.

BUDAPEST (Dagbladet): Norge gjennomføre en lett treningsøkt før EM-finalen mot Spania i kveld. Sju norske spillere deltok på økta inne i Papp László Sportaréna, der resten trente alternativt.

Mot slutten av økta tok kantspilleren Linn-Kristin Riegelhuth Koren kontakt med en arrangørmedarbeider i hallen og ga beskjed om at noe var galt.

- Hun påpekte at deler av banen er for glatt. Det skinner. Derfor må spillerne være forsiktige. Og vi skal jobbe for å forbedre det, sier managing direktør Zoltan Marczinka til Dagbladet.

Marczinka jobber for EM-arrangøren og var mannen som ble kalt bort til Riegelhuth og fikk klar tale fra den norske veteranen.

- Jeg sa til spilleren at banen skal bli bedre. Den skal bli perfekt. Vi skal bruke litt vann, så ordner alt seg, sier Marczinka.

- Perfekt

Silje Solberg, Emily Stang Sando, Betina Riegelhuth, Linka Riegelhuth, Emilie Hegh Arntzen, Pernille Wibe og Ida Bjørndalen Karlsson var spillerne som deltok på treningsøkta rundt seks-sju timer før avkast i EM-finalen. Det var målvakt-trener Mats Olsson som ledet treninga.

- Spenningsnivået er på rett nivå. Det er mye glede i troppen, men vi overdriver heller ikke. Det føles perfekt, sier Olsson til Dagbladet.

- Hvor er Thorir?

- Thorir sitter og gjør noen forberedeler til taktikkmøtet, Mia (Hermansson Högdahl) er med spillerne som trener styrke, sier Olsson.

- Linka klager på gulvet. Hva tenker du?

- Vi kom inn her i hallen og så veldig tydelig at gulvet er blitt vasket. Det ser nesten ut som det ligger en hinne på banen. Var Linka der og sa ifra? Det er i så fall veldig bra, sier Olsson til Dagbladet.

- Superprodukt

Norge-treneren fortsetter:

- Heldigvis spilles det kamper før oss, så det kan jo ikke være et problem til kampen vår. Men jeg skal innrømme at banen ser glatt ut og det spørs hvilket produkt de har vasker med. Plutselig har noen tenkt at her har de et nytt superprodukt, sier Olsson.

- Stemningen etter Sverige-kampen?

- Mange kjente en del press, men nå er vi der alle drømte om. Alle visste at Sverige ble en tøff kamp, men vi spilte veldig, veldig bra. Heldigvis er det 48 timer siden, og ikke 24. I går var vi ute og spiste en god middag utenfor hotellet. Alle er friske og det gleder oss, sier Olsson.

EM-finalen Norge – Spania starter klokka 18. Bronsefinalen melom Sverige og Montenegro starter 15.30 i samme hall.

Sunday, December 21st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments