Kjørte ned og drepte sin egen far (74): Jeg så ham ikke i det hele tatt. Dette er bare dypt tragisk

En 74 år gammel mann ble påkjørt og drept i Kautokeino tidlig i dag morges. Politiet mottok melding om hendelsen klokka 04.45.

Sønnen forteller

74-åringen ble påkjørt av sin egen sønn utenfor sitt hjem. Sønnen ønsker selv å få fram hva som skjedde i morgentimene:

- Han skulle på et sykehusbesøk, og jeg hadde avtale om å møte ham klokka 04.30 for å kjøre ham til bussen, sier sønnen til Nordlys.

Sønnen bor i samme gata som faren, og han forteller at faren vanligvis har vanligvis sittet inne i huset og ventet til han kom for å hente ham. Da ulykka skjedde skal mannen ha ligget i veibanen rett rundt en uoversiktlig sving.

- Jeg så ham ikke i det hele tatt. Dette er bare dypt tragisk, sier sønnen til Nordlys.

Ambulanse og politi rykket ut til stedet etter meldingen, og det er noe uklart hvem som ringte til AMK-sentralen.

Tragisk utfall

- Så langt har vi siktet ham for uaktsomhet i forbindelse med ulykken. Det er en trafikkulykke med tragisk utfall, men siktelsen kan bli endret, sier etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen i Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har beslaglagt den siktedes førerkort og personbilen han kjørte. Sjåføren er ikke pågrepet og ble ikke tatt inn til lensmannskontoret, men avhørt på stedet.

Naturlig forklaring

- Det er en naturlig forklaring på at begge var våkne på tidspunktet påkjørselen skjedde. Det er tatt en rutinemessig blodprøve av mannen, men det er ikke mistanke om promille eller annen rus, sier han.

Det blir ikke noe nytt avhør av den siktede de nærmeste dagene.

– Nå konsentrerer vi oss om rundspørringen på stedet og eventuelt andre vitner som kom til. I tillegg skal det gjøres tekniske undersøkelser av bilen, sier Mikalsen.

Foreløpig er det ingen vitner til hendelsen.

– Er det noen som har sett selve påkjørselen, må de kontakte politiet. Men vi føler at vi har kontroll over dette etter at vi foretok rundspørringen i boligfeltet, sier etterforskningslederen.

Lensmannen i Kautokeino Klemet Klemetsen bekrefter sønnens forklaring.

- Det han har forklart er at avdøde skulle kjøres til en bussholdeplass for så å ta bussen til et planlagt sykehusbesøk, sier Klementsen til Dagbladet.

Den omkomne er nå sendt til Tromsø og skal obduseres for å finne dødsårsaken.

Thursday, March 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments