Kjendiskokk kjørte uten førerkort i 20 år

(Dagbladet): I dag måtte mannen møte i retten, etter at han i desember 2012 ble tatt av politiet med svært høy promille.

Det skriver Budstikka.

Avisa skriver også at kjendiskokken sauset det til da han ikke hadde et gyldig førerkort å vise fram, noe han i realitetet har manglet siden 1991. Han skal ha tatt grunnopplæringen i 1989, hvor han fikk sertifikatet for to år.

For å få varig førerkort skulle han ha tatt flere tilleggskurs, blant annet mørkekjøring, som kjendisen aldri har gjort.

Én kokk, mye søl

Ifølge Budstikka skal mannen ha hevdet at han trodde at serifikatet var gyldig, og viste til at han er blitt stoppet to ganger i fartskontroller, hvor politiet sjekket om han hadde førerkort.

- Det er ren sløvhet fra min side, men jeg forstår ikke at politiet sjekket førerkortet mitt ved to anledninger uten at noe skjedde, forklarte kokken i retten i dag ifølge avisa.

Direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen, forklarer at det er svært alvorlig at en person har kjørt på norske veier uten førerkort i så mange år.

- Det er slik at dersom man ikke har fullført innholdet i kjøreopplæringen, så kvalifiserer man ikke til å kjøre bil. Så enkelt er det, slik er regelverket, sier han, og legger til:

- Det er ingen menneskerett å kjøre bil, det er noe man kvalifiserer seg til. Og når man først har fått førerkort, så må man skikke seg godt i trafikken, og ikke bryte regler og lover. Man må også etter hvert passe på at man har helse i orden for å kunne kjøre bil. Kvalifikasjonskravene må man tilfredstille.

- Betenkelig

Redaktør for interesseorganisasjonen for rusfri trafikk og livsstil «MA», Hans-Erik Hansen, mener det er spesielt at mannen ikke har blitt tatt for å kjøre uten førerkort før.

- Det er betenkelig at en person kan kjøre så lenge uten å havne i en situasjon der han blir stoppet, og dette blir påvist. Når det gjelder russiden av dette, så er det etter vår mening ekstra alvorlig. Det norske politiet ligger i verdenstoppen når det gjelder promillekontroller, og det er bra, men dette viser på nytt behovet for en utvidet kontroll, sier han.

Det utredes nå et forslag til en prøveordning, der fyllekjørere kan kjøre med alkolås i stedet for å miste førerkortet, fortklarer han.

Wednesday, March 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments