- Kim Jong-un har henrettet alle nære slektninger av onkelen

(Dagbladet): Den en gang så innflytningsrike onkelen Jang Song-thaek ble brutalt henrettet av Nord-Koreas unge diktator Kim Jong-un i desember. Hendelsen rystet en hel verden.

Det har kommet en lang rekke spekulasjoner rundt årsaken til henrettelsen, men mye tyder på at onkelen hadde fått for stor innflytelse – ihvertfall i Kim Jong-uns øyne. Onkelen ble dømt til henrettelse for blant annet landsforræderi og kuppforsøk.

- Slektninger henrettet

Nå melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at alle onkelens nære slektninger har blitt henrettet. Yonhap belager informasjonen sin på flere ulike kilder.

- Alle slektningene, inkludert barna, har blitt henrettet i stor skala, sier en kilde.

I tillegg til de to sønnene, ble også nevøer og nieser henrettet. Ifølge Yonhap er søstera Jang Kye-sun og ektemannen Jon Yong-jin, som var landets Cuba-ambassadør, blant de henrettede. Også landets Malaysia-ambassadør Jang Yong-chol, en nevø av Jang, ble henrettet.

Henrettet etter Jang

Samtlige ble kalt hjem til Pyongyang tidlig i desember og henrettet. Brorens sønner, døtre og til og med barnebarn ble også henrettet.

Det er foreløpig uklart når de ble henrettet, men det skal ha vært etter onkelens fall – altså 12. desember i fjor.

- Noen av slektningene ble skutt med pistol foran andre dersom de gjorde motstand da de ble hentet i sine hjem, sier en av kildene.

Den regelrette utrenskningen av personer knyttet til Jang Song-thaek – sammen med henrettelsen av farens gamle generaler – tyder på at Kim Jong-un ikke vil ha spor av onkelen eller «barnevaktene» som faren hadde satt til å passe på ham.

Sunday, January 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments