Kastet ut av Tromsø-leilighet fordi han er fra Afghanistan: Nå vurderer Khoshal (22) å ta utleieren for retten med ordførerens økonomiske støtte

(Dagbladet): – Jeg gir meg aldri, sier Khoshal Shinwarai (22) til Dagbladet.

Studenten opplevde nylig å bli kastet ut av leiligheten der han hadde inngått et leieforhold etter to dager – fordi han var fra Afghanistan. I et brev fra utleier som ble lagt i leiligheten sto det følgende:

«Ut av Mitt Hus! Hei Afghanistan! Jeg vil ikke ha Mitt Hus fyldt med dine folk, «forstått». Få dem ut eller jeg tilkaller «Myndighetene». Du og Kompani ut! Forsvinn!»

Studenten Khoshals opplevelse på boligmarkedet i Tromsø fikk i går en politisk side. Da gikk ordfører Jens Johan Hjort ut i Nordlys og tilbød seg å stille som garantist for at Shinwarai (22) får dekket det det vil koste å føre saken sin for retten, etter at saken sprakk i samme avis.

Vurderer rettssak

Til Dagbladet sier Shinwarai at han godt kan tenkes å ta ordførerens tilbud til følge.

- Jeg har vurdert å ta saken til retten — jeg kommer aldri til å gi meg, sier til Dagbladet.

- Han behandlet meg dårlig, han oppførte seg som en rasist, og han nektet også å gi tilbake 10 000 kroner som jeg betalte ham kontant som forskudd på leia, sier han.

- Jeg er klar til å gå til rettssak. Jeg gir meg aldri, gjentar han.

10 000 i måneden

Ifølge Nordlys hadde studenten vært på en desperat boligjakt i over en måned da huseieren meldte seg.

- Han tilbød seg å leie ut leiligheten på Tromsøya for 10 000 kroner i måneden og 30 000 kroner i depositum. Jeg  var på visning og likte leiligheten, men kunne ikke skaffe et så høyt depositum, sier Shinwarai til Dagbladet.

Litt seinere tok huseieren kontakt igjen.

- Da forklarte han at jeg kunne få leiligheten uten depositum hvis jeg kunne gi han første husleia kontant i hånda.

Huseieren skal utelukkende ha vært interessert i kontanter.

- Bare skandinaver

Mandagen etter kom han med det nå mye omtalte brevet i halv ti-tida.

- Jeg spurte ham hvorfor, jeg hadde jo kontrakt med to måneders oppsigelse? Jeg fikk tilbud om å bo der mot 50 000,- i månedsleie. Så truet han med å ringe politiet – men jeg kunne jo gjerne vente på politiet, sier Shinwarai.

- Jeg pakket ned klærne mine og vasket ut av leiligheten — da jeg skulle levere nøklene nektet han å ta dem imot, han sa at jeg hadde ødelagt huset hans. En kompis av ham ble med opp og så at leiligheten var ryddig og ren, og jeg leverte nøklene.

- Jeg fikk også en tekstmelding fra ham der det sto at jeg var useriøs, og at han ikke ville leie ut til utlendinger — bare til skandinaver.

Ingen kommentar

Dagbladet snakket med huseieren to ganger i dag.

Han ville ikke la seg intervjue, men er blitt forelagt påstandene til Shinwarai – og gitt mulighet til å forklare ordbruken i brevet.

Også overfor Dagbladet kom han med svært grove karakteristikker omkring 22-åringens bakgrunn, og hevder samtidig at oppsigelsen hadde økonomiske årsaker.

Thursday, April 17th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments