- Kaptein Shah er hovedmistenkt etter MH370-forsvinningen

(Dagbladet): Malaysisk politi har utpekt kaptein Zaharie Ahmad Shah (53) som hovedmistenkt etter at MH370-flyet med 239 personer om bord forsvant 8. mars i år. Det melder den britiske storavisa Sunday Times, og viser til kilder i myndighetene og flyindustrien.

Malaysiske myndigheter har lenge ment at flyet forsvant etter en bevisst handling. De har fortsatt ikke helt utelukket en mekanisk feil eller terrorisme, skriver Sunday Times, men etterforskerne mener nå at hvis forsvinningen var resultat av en menneskelig handling, så er det mest sannsynlig at pilot Shah stod bak.

Bakgrunnssjekker

Etterforskerne skal ha sjekket bakgrunnen til alle de andre om bord, og det er ingenting i bakgrunnen deres som skal tilsi noe mistenksomt, skriver avisa.

Shah på sin side skal ha skilt seg ut ved at han knapt hadde gjort en eneste avtale eller forpliktet seg til noe i tiden etter flyvningen.

Samtidig skal etterforskerne ha funnet at Shah hadde lagt inn simulert lange flytur over det sørlige Indiahavet på den avanserte flysimulatoren som ble funnet hjemme hos kapteinen. Disse var forsøkt slettet, men ble gjenopprettet etter at myndighetene i Malaysia tidlig i etterforskningen anmodet FBI om hjelp til å gjenopprette slettet data simulatoren. En av de simulerte turene skal ha endt med en landing på en kort rullebane på en øy.

Etterforskerne har håpet at spor fra den hjemmelagde flysimulatoren kan gi svar på hva som skjedde med flyet.

Fem rullebaner

Kaptein Shah har selv ha skrevet om simulatoren på et forum på nettet, der han forklarer hvordan han har bygd simulatoren ved hjelp av seks skjermer og en datamaskin spekket med det siste innen skjermkort, prosessorer og liknende.

Det har tidligere kommet fram i malaysiske medier kaptein Shah hadde lastet inn fem rullebaner i Indiahavet.

Malaysisk politi sier til Sunday Times at etterforskningen ikke er avsluttet. Shahs familie og venner har hele veien avvist at det skal være noen grunn til at han var involvert i forsvinningen.

Flyet krasjet trolig i Indiahavet.

Sunday, June 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments